Mit lehet tenni, ha a szomszéd kandúrja mántja a kismacskát?
Figyelt kérdés
Nemrég hoztunk két kiscicát, egy fiút és egy lányt. Nekünk eddig egy kandúrunk volt. Az egyáltalán nem foglalkozik a kölykökkel, viszont a szomszédból, ahonnan a cicák valók, átjár egy kandúr (több idegen hím macska is megfordul nálunk, de azokkal nincs gond) és olyan, mintha közösülni akarna a kis kandúr macskával. A lánnyal ilyet nem tesz. Gondolom dominancia vagy ilyesmi, és már többször rátalált a kicsire (kb 3 hónapos). Lehet tenni ellene valamit? Éjszakára csak-csak be tudom őket zárni, de nappal csak este vagyunk itthon, addig pedig nem lehet őket bezárni a felforrósodó garázsba.2016. júl. 1. 00:37
11/15 anonim válasza:
Akkor mi a brének a macska hogy besza behu es lessz szag a szobàba?? Amugy ga laktóz érzékeny a macska akkor fejéskor miért àll az ólajtó előtt, miért nincs hadmenése és miért el sokkal tovàbb mint aki a 4fal közt megbolondúl. Amugy àllat tenyésztő mérnök vagyok, a macska és az ember hőmérsékletigénye eltér.
12/15 anonim válasza:
Kerdezo:
Igazábol, a legegyszerubb, ha hagyod oket, hogy csinaljanak amit akarnak.
Marmint, ha ez nem karos a te macskadnak szoval nem bantja valojaban a masik, minek szolsz bele? Majd ok lerendezik egymas kozott.
11, Mérnök ur/hölgy.
Azt elmagyarazna nekem, ha a cukor/csoki/kávé/cigaretta/alkohol kéros az egesszsegre, akkor a jajdeszörnyen okos emberek mégis miért fogyasztják?
Az ember hömérséklet igénye... phh.. Egyszer tul meleg, masszor meg tul hideg. Aztán valhogy mégis tuléljuk.
13/15 Salx Narval válasza:
Érdekes dolog ez a tej kérdés bár szerintem elég egyszerű a megoldása amelyik érzékeny rá annak nem kell adni, vagy vegyünk laktózmenteset ha amúgy szereti. Az biztos, hogy a macskák többsége szereti a tejet és a tejtermékeket, ha árt, ha nem, az is biztos, hogy 30 évvel ezelőtt több ezer évre visszamenőleg a világ összes macskáját tejjel itatták, mármint ha tehették. Gyerekkoromban még az állatorvosok is azt mondták, hogy hígítsuk egy kis vízzel a kiscicák vizét aztán majd lassan megerősödik, hozzáteszem így is volt. Ártott, nem ártott nem tudom, de itta az összes macska és valószínűleg komolyabb probléma nélkül különben az emberek biztosan észreveszik, hogy minden tejivás után összefossa magát, vagy gyomorfájdalommal küszködik. Nos, életem során 3 macskát neveltem fel ezek mindegyike rendszeresen kapott egy kevéske tejet ill tejterméket, mondhatni napi szinten, mint már írtam akkoriban még senki nem figyelmeztetett a laktóz okozta problémákra, nem is volt vele gond. A mostani negyedik cicám már laktózmenteset kap de ha véletlenül elfogy és nagyon inna egy percig sem gondolkodom a dolgon. A házi macskák nem annyira érzékenyek vagy én fogtam volna ki egymás után négyet is a strapabíróbb fajtából, nem hinném. Természetesen senkit nem akarok meggyőzni, vagy tejitatásra buzdítani, már csak azért sem mert én is laktózmenteset adok már de azért nem kell kapásból nekiesni azoknak akik normál tejjel etetik a macskájukat. Most, hogy már ismerjük a veszélyét én is azt tanácsolom, hogy inkább laktózmenteset vegyetek nekik ha tehetitek és nem kell minden nap adni azt sem.
14/15 Salx Narval válasza:
A kiscicák tejét akartam írni, gondolom ráértitek de azért javítom.:D
15/15 anonim válasza:
Emberekben nagyrészt igazatok van. Viszont a legtöbb àllat tudja mit szabad megennie mit nem. Pl legelőkön a mérgező növényeket legtöbbször nem legelik le. Zöld lucernàba is azért mennek bele a tehenek mert a lucernàt megismerik. Hőmérséklet igény...kutya liheg az ember nem a nyúl egyszer szólal meg hangosan nyikkan eggyet es bundàjàba sül pedig fülén szabàlyozza a hőt. Tejtermelés hőmérséklet igénye 18 c fok. Husmarha akàr félszinben is teleltethető. Lovak szìvesen fürödnek a hóban . Disznó a telet is bìrja viszont 30fok fölött zuhanyoztatni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!