A cicám most ellik de nem tudom hogy most mi van, mit kellene tennem? Bővebben lent.
A cicám most ellik az első cicus sajnos életképtelen volt majd a másik 2 szépen gyorsan és rendben jött utána aztán rá 2,5 óra múlva érkezett meg a 4-edik és nagyon aggódtam de rá 40 percre megjött az 5-ödik is az jó 1,5 órája volt és szerintem lesz még neki 1 az ellés mostmár 7 órája tart szerintetek hivjak állat orvost vagy várjak még? Mi lenne a jó?
A 4 cica amugy egészségesnek tűnik esznek másznak és nyávognak rendesen szóval szerintem velük nem lesz baj csak a mama miatt aggódóm :(
Akkor inkább haljon meg a szülésben, tényleg sokat jelent.
Érhető az aggódásod, de attól még, hogy az a cica meghalt, nem biztos hogy a tiéddel is ugyanaz fog történni.
10.000 esetből talán 1-nél alakulnak ki szövődmények, annyira ritka az ilyesmi, mint a fehér holló. Az ivartalanítás abszolút rutinműtét, nagyon kicsi az esélye, hogy a te cicádnál bármiféle szövődmény alakulna ki. A barátnőd macskája sajnálatos, de hidd el, hogy nem ez a jellemző.
Egyébként a fogamzásgátlás lényegesen veszélyesebb, ezt jól írták előttem. Növeli a méhnyakrák, az emlődaganat és a petefészek-daganat kockázatát.
Ha pedig nem ivartalaníttatod, hanem hagyod, hogy a cica állandóan tüzeljen, de közben meg sosem vemhesül, szinte biztos, hogy előbb-utóbb gennyes méhgyulladást kap. Gyakorlatilag minden második ivaros, tüzelő nőstény macskánál előjön ez a probléma és akkor bizony mindenképpen műteni kell, ott már nem lesz választási lehetőség, kizárólag az operáció - viszont egy gyulladásban lévő méhet sokkal macerásabb és rizikósabb kiműteni, lényegesen több komplikáció léphet fel egy ilyen műtét során, főleg, hogy a cica a gyulladás miatt valószínűleg amúgy is le lesz gyengülve... tehát sokkal okosabb és biztonságosabb most ivartalaníttatni, semmint megvárni, hogy baj legyen.
Higgy nekem, az ivartalanítás a legjobb és az egyik legfontosabb lépés, amit a cicád egészségének megóvása érdekében tehetsz! Ez a felelős állattartás egyik alappillére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!