Mit kellene tennem a cicám kajájába, hogy ugy odalegyen érte, mint a kész, vásárolt cicakajákért?
Levettem a polcról az egyik (Bozita) konzervet, ezek az összetevők vannak benne:
csirke, disznó, spc-zab, kálcium-karbonát, élesztő
vannak még az adalékanyagok:
vitaminok, réz, mangán, cink, jód
Nekem azért fura, hogy mitől lesz az egész konzerv meg ilyesmi, szerintem nincs minden kiírva.
Nem tudom, hogy mi van a Whiskasban.
Aztán végy elő egy májkonzervet vagy valamilyen más pástétomot és meglátod, hogy oda bezzeg ki van írva minden. Ja, az E621-nek (nátrium glutamát) (például ez) rengeteg más neve van, de legtöbbször ő szerepel fűszerként.
Ez egy olyan cucc, ami pl. a spar minden egyes hústermékében benne van. A vegetában is. Mindenhol.
Nem tudom, hogy a prémium minőségű tápokban mennyi van, általában a macskák kevésbé szeretik, mint a kommersz tápokat, de azoknak a csomagolásán sincs rajta, hogy ízfokozó mentes.
Mivel az én cicám nagyon gyorsan nő, kevesebb tápot adok neki. Estére főtt húst kap zöldséggel, de mivel csak úgy nem enné meg, elkeverem konzervvel, fő a fokozatosság.
Volt, amikor csak másnap délután ette meg a vacsoráját, addig nem tettem elé mást.
A macska nem hülye, hogy éhezzen. Csak tudja, hogy ha eleget sztrájkol, kap a rendesből.
Na, de amikor rájön, hogy SOHA nem kapja azt meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!