Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi történhetett a macskámmal?...

Mi történhetett a macskámmal? Tegnap ivartalanították és már az is egy kész cirkusz volt, mire betuszkoltuk a dobozba.

Figyelt kérdés

Éppen két éves, kétnapos kora óta nálunk lakik, világéletében úgy imádott, hogy azt elmondani nem lehet. Mindig rohant hozzám, bújt, szeretett, dorombolt, mint egy gép. Többször vittük már orvoshoz és mindig bement magától a dobozba, tegnap viszont úgy megvadult, hogy le kellett öntenem vízzel, hogy meg tudjam fogni. Előtte fél órával viszont még ugyanolyan kedves volt, mint mindig, csak a doboztól őrült meg.

A kórházban nem csinált cirkuszt, hazafelé viszont már ébredezett és úgy reszketett, hogy azt hittem mentem elájul. Benyúltam a dobozba, hogy betakarjam, erre felugrott, elkezdte dobálni magát és megharapott. Nem volt még észnél, homályosak voltak a szemei, szerintem azt se tudta mit csinál.

Itthon nem vettük ki a dobozból és amikor egy másik macska elment mellette, úgy elkezdett üvölteni, mint a sakál. Később különzártam egy szobába, és befeküdt a macska wc-be. Ki akartam szedni, de akkor is üvöltött, pedig hozzá se értem. Ha a közelébe megyek, egyből rákezd.

Ha nagy fájdalmai lennének, akkor mindig sírna, nem? Most egy extra méretű kutyaszállító dobozban van a szobámban, már evett is egy kicsit és csendben van. Nem akartam macskadobozba zárni, mert az olyan pici, ebbe még wc-t is tudok neki tenni. Csak, ha mozgást lát maga körül, akkor ordít. Nem értem...

Van egy szintén lánytestvére, őt tavaly műtötték és azóta ő is agresszívebb lett, de nem csinált ilyen cirkuszt sosem.

Lehet, hogy ennyire megviselte az altatást, hogy megőrült? Bár már a dobozba pakolásnál is tombolt. Nem tudom elképzelni, hogy egy kenyérre kenhető cicából, hogy lesz hirtelen őrjöngő vadállat.

Amúgy benti cica, sosem volt kint, így veszett nem lehet.

Nagyon sok macskánkat műtötte már ez az orvos, de ilyen még nem történt egyikkel sem.

2009. ápr. 18. 11:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Te hogy viselkednél másnap, ha mondjuk akaratod ellenére ivartalanítanának? A fogvatartóiddal? Türelem, tapintat. A mienk attól egy hétig macskapszichológusra szorult volna, hogy elvittük sétálni. Beült az ágy alá és fújt!
2009. ápr. 18. 11:35
 2/5 anonim válasza:
Szia! Lehet,hogy az altatás hatása,az állatoknál ez éppúgy lehet ilyen reakcióval bíró,mint az embereknél. Főleg ahogy írod,hogy korábban sosem volt ilyen. szerintem hagyd nyugodt helyen, az, hogy az alomba ment tegnap és belefeküdt,nekem azért nem újdonság,mert az én cicám is,ha orvostól hazahozzuk,vagy valamitől megijed,ha nyaralni vittük és idegen helyen aludtunk,nos ő akkor volt,hogy egy álló napig bent feküdt az alomba. Gondolom ez valami ösztönféle,érzi a saját teritóriumát ami biztonságot ad neki. az előző cicám engem is megharapott,mert megijedt a porszívótól én buta pedig nem kapcsoltam le,hanem átemeltem felette,ekkor annyira megijedt,hogy megharapott. Benti cica volt,nem volt veszett,mégis elmentem orvoshoz, tetanuszt kaptam és lefertőtlenítették a sebeim,azóta sok év eltelt és semmi bajom. Mindenesetre éreztesd vele,hogy mellette vagy,beszélj hozzá, és ha engedi simogasd meg. ha fájdalmai lennének sírna nagyon. Mielőbbi gyógyulást a cicádnak!!!
2009. ápr. 18. 11:36
 3/5 anonim ***** válasza:

Ezt a cicát stressz érte. ha az ő szemszögéből nézzük, be lett zárva egy dobozba, ki lett szakítva a környezetéből, idegen emberek babráltak rajta, altatáson esett át, nem csoda, hogy ideges. mi emberek sem tűrjük egyformán az ilyet, ami az egyiknek kis kellemetlenség, az másnak komoly trauma. nem hiszem, hogy a cicád megőrült úgymond, csak még a sokk hatása alatt áll. kell pár nap, mire lenyugszik. az én macskám a porszívótól retteg, takarítás után egész nap elő sem bújik a titkos rejtekhelyéről.

helyre fog jönni a macskád lelkivilága, ne aggódj.

2009. ápr. 18. 11:37
 4/5 A kérdező kommentje:

Most éppen alszik, mint a kisangyal.:)

Remélem kialussza ezt a sokkot, mert szörnyű látni, hogy tombol, mint egy őrült és nem tudok rajta segíteni. Soha egyik macskánk se viselkedett így, azért vagyok frászban.

Pár napig még biztos a dobozban hagyom, remélem rendbe jön. Már most félek mi lesz varratszedéskor...:S

2009. ápr. 18. 11:52
 5/5 anonim ***** válasza:
Az altatásnak lehetnek meglepő utóhatásai, embereknél is és állatoknál is. És mivel azt is tudjuk, hogy a macskák érzékei sokkal kifinomultabbak, mint a miénk, valószínűleg érezte, hogy valami kellemetlenség fog vele történni, ezért cirkuszolt már előtte is. Szerintem egy darabig ne abajgassátok, hagyjátok hogy magától lenyugodjon, és ha már higgadtabbnak tűnik, akkor lehet óvatosan közeledni hozzá, beszélni, aztán megpróbálni simizni. De erőltetni semmiképp sem szabad. Az én cicám alapból nagyon stresszes, és legutóbb teljesen kiborult egy itthon családtaggal történt balesettől, a mentősök kivonulásától, úgyhogy napokig még előlem is fülét-farkát behúzva menekült szegény. Most már túl van rajta, szerencsére. Úgyhogy csak türelem!
2009. ápr. 18. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!