Hogyan jelzi egy macska ha szereti gazdáját?
Nem a macska szereti a gazdáját, hanem elfogadja gazdája szeretetét.
.
A kutya gondolkodása:
A gazdám szállást, ételt ad, gondoskodik rólam, tehát Ő az isten.
A macska gondolkodása:
A gazdám szállást, ételt ad, gondoskodik rólam, tehát ÉN vagyok az isten.
Ez nagy kamu. Nem értem miért gondolják ezt a macskákról. A macska is ugyanúgy tudja szeretni a gazdáját mint bármelyik másik állat, de mivel jobban "megmaradtak"(máshogy nem tudok fogalmazni) az ösztönei, nyilván nem rajongja körül úgy, nekik van egy bizonyos"tutkos életük".
De kutyának a farkas az őse, ugye ott falka van, együttélés(bár leginkább csak télen de na)
Akinek még soha az életben nem volt olyan macskája, akivel foglalkozott azon felül, hogy enni ad neki, az miért válaszol? Ha nem értetek valamihez, akkor inkább maradjatok csendben.
Egyértelmű jelei vannak a szeretetének. Ilyen például, hogy szobáról szobára követi a gazdáját, ahogy nyílik az ajtó, odarohan hozzá, dörgölőzik folyamatosan keresi a közelségét, dorombol már akkor, ha meglátja. A bizalom kifejezőjele, ha hanyatt dobja magát, és a hasát mutatja.
Egy szelidített cica persze mindenkivel barátságos, de közel sem annyira, mint a gazdájával.
Az én cicám hozzám bújik és első lábaival átfogja a nyakam.
Közben vagy a buksiját dörgöli az arcomhoz, vagy a mancsával simogatja az arcomat (!).
https://www.youtube.com/watch?v=RtWw3OtdBkw
Egy nagyon aranyos videó a témáról :)
Nekem a macska a kedvenc állatom, és biztos ha szeretet kap a cica, viszonozni fogja!! Nekünk egy régi cicánk mindig egeret és madrákákat hozott a lépcsőre az ajtó elé, mint ajándékként... :)
A mostani cicusom, állandóan bujik hozzám, az ölembe akar ülni, és folyton dorombol!! Nagyon szeretem, és tudom hogy ő is engem :) Ilyen apróságokból kiderül, ha szeret a macsek!
23 L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!