Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macskáknál létezik szeparációs...

Macskáknál létezik szeparációs szorongás?

Figyelt kérdés
2016. máj. 7. 22:23
 1/4 anonim ***** válasza:
50%
Nem tudom, de ez a kedvenc kérdésem lesz már most látom :)
2016. máj. 7. 22:28
 2/4 anonim ***** válasza:
48%
Nem valószínű, mivel nem falkaállat.
2016. máj. 8. 00:38
 3/4 A kérdező kommentje:
Tehát ha mondjuk éjszakára elzárjuk a gazditól egy másik szobába (víz, kaja, játék, alom be van készítve), akkor reggel, mikor kiengedjük, lehet ideges, feszült (nem egy kis lyukról van szó, hanem a ház összes többi részéről)?
2016. máj. 8. 10:56
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem létezik. Azért gondolom így mert a nagyim cicája hasonlóan furcsán viselkedik, mint egy szeparációs szorongást átélő gyerek.

Például állandóan odamegy hozzá ha ott vagyunk és a mancsával bökdösi, piszkálja, mintha mondani akarna valamit.

Ezt addig csinálja míg a vállára nem mászhat és ott nyugszik csak meg.

Gyakorlatilag olyan mint mikor a kisgyerek cibálja anyukája szoknyáját hogy "anya vegyél fel!".

Mindig a mamámmal alszik éjjelente is, vagy átkarolja a kezét vagy a hasára kuporodik.

Volt rá példa hogy a nagyim beteg volt és mikor elaludt becsuktuk a szoba mindkét ajtaját. A cica nem bírta elviselni hogy ki van zárva és felugrált a kilincsre és addig nem nyugodott míg be nem jutott. Ketten nem tudtuk az útját állni.

Előtte én se láttam még ilyet, de náluk ez elég furcsa jelenség.

Az én macskám sose mászik rám, sose kéredzkedik fel.

Viszont a csukott ajtót ő se bírja elviselni. Ha bejut akkor menne ki, ha kijut akkor meg be. Akkor tud csak megnyugodni ha nyitva van az ajtó.

2016. máj. 8. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!