Ivartalanított kandúrt mivel etessem?
A falatozoo.hu-tól szoktam rendelni,korrekt árak vannak,ingyenes szállítással.2kg 2700 forint a Joserából,a másik kettő is hasonló árban van.
Hasonló az összetétele a három tápnak.Magas fehérje tartalom,kicsi zsírtartalom.
A húgykő-hajlamosság azt jelenti, hogy volt már neki???
Eleget iszik??(házi itató kút- a csobogás miatt animálja az ivásra)
Amúgy én többnyire nedvestápot adnék neki!!(persze jó minőségűt, ami húsból van, vagy nyers húst-mert a macska mint ragadozó abból nyeri a vadonban is a folyadékot, nem isznak sokat.)Szóval a gabonatartalmú szárazat kerülném, és akkor nem is fog hízni sem... Hetente egy-kétszer pedig nyersen csirke-pulyka-marha-kacsa-liba stb (disznó nem!!) húst-abból úgyis kevés kell!!
Ajánlom az aldi shah konzervjét, ár-értékben nagyon jó!
Ja! És semmi spéci steril macska kaja! Felesleges! Inkább jó minőségű, gabonamentes! (acana, Taste of the wild, orijen, brit care, natural & delicious,wild cat, leonardo egyes fajtái stb. Nem olcsók,de kevesebb is kell belőle! Az én macskáim 6 éve esznek orijent/acanát, most épp leonardo kacsást, semmi gond nincs. (Mindkettő ivartalanított-egy csajszi meg egy kandúr, utóbbi ráadásul nagytestű fajta,vigyázok rá; minden nap kapnak nedvestápot vagy egy kevés nyershúst a száraz mellé-mert a kandúr szinte azt hajlandó csak enni!)
Legjobb a marhahús.. de mivel az aranyáron van, csirke, pulyka, kacsa - bármi, színhús bármely része + nyak, ujjpercnyi darabok- meglátod, mennyit eszik meg.Kevés kell nagyon belőle. Hogy megnyugodj, előtte lefagyaszthatod, 3 nap elég -az elpusztít minden gonosz dolgot belőle. Nagyon jó a belsőség is-bármi,de azt inkább csak ritkábban.
Azt olvastam, hogy c, d vitamin "túltengés", magas nátrium és kalcium ill magnéziumtartalom a tápban- elősegítik a húgykő kialakulását. Illetve, hogy a száraz táp a legrosszabb ilyenkor.. Jót tesz, ha van macskafű,amit rághat (rostok) és vizezni lehet a száraztápot is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!