Acana táp? Van egy 2 éves Brit ivartalanított nőstény cicám. Eddig Royal fajtatápot evett, de én is a legjobbat szeretném a cicámnak, ezért kipróbáltuk az Acanát. Több helyen is olvastam, hogy a Royal függőséget okoz a cicáknál, ezzel nem volt gond.
Én ugyan (már) nem tápozok a cicáimmal, de azért valamennyire hozzá tudok szólni a dologhoz.
Acana az összetevői alapján 1000-szer jobb, mint a royal.
És még gabonamentes is. A royalban rengeteg gabona van, húst alig tartalmaz. Én is hallottam már többektől ,hogy függőséget okozott a cicájuknál. De erről is eléggé eltérőek a vélemények. Valaki esküszik a RC-re, nekem meg ha ingyen adnák se kéne. Amellett, hogy teli van kukoricával meg rizzsel, "hús"ként szárított szárnyasfehérje van benne. Az ára is csillagászati.
De ez meg csak az én véleményem.
Ha mindenképp tápozni szeretnél vele, akkor én az összetevőik alapján ezeket mondanám :
Orijen, Applaws, Porta 21 Feline Finest Sensible, Purizon, Acana.
De én a legjobbnak a nyers húsos etetést tartom.
A cicáim izmosak lettek, elmúlt a hasmenés (rengeteg tápot próbáltunk, szinte az összestől hasmenésük volt), nincs szájszag, nincs fogkő, fényes és puha a szőrük és alig hullik.
Én Prey szerint etetem a cicáimat.
BARF : nyers hús + csontos hús + belsőség + zöldség, gyümölcs + kiegészítők.
Prey : nyers hús + csontos hús + belsőség. Kiegészítőt max. lazacolajat használunk, akik így etetünk.
Megfelelően összeállított nyers étrend mellé nem kell semmilyen vitamin és/vagy kiegészítő.
Néhány infó arról, hogy az egyes 'alkatrészekben' milyen fontos vitaminok/tápanyagok...stb-k találhatóak :
máj : A vitamin
vese : B vitamin
csontok : kalcium, foszfor
vér : vas
vörös húsok : taurin
halak, bárányszív : D vitamin
halak : jód
állati zsír : energia és telítetlen zsírsavak
...
Ha szeretnél még többet megtudni a cicák nyers etetéséről, akkor csatlakozz a "nyerskosztos cicák" fb csoporthoz.
Nagyobb szemcsés tápnak talán a Purizont mondanám.
Vannak már kifejezetten habzsolásgátló tálkák is.
Az orijen ugyanolyan méretű, mint az acana sajna... nálunk 5 éve nem nagyon rág az mc-m... és a többi sem nagyobb szemcsés (N &D, wildcat). Bár nálunk nem volt/nincs szájszag, csak halszag- a halas tápoktól::)))
Én is fanyalgok az RC-re,de a mc fajtatápból szoktam venni,mert azt meg kell rágja (persze néha nyers husi is csurran)-és tényleg az az érzésem, hogy megőrül érte-csak kábítószernek hívom:) Viszont nekem fontosabb a jó összetétel, mint a méret-a rágást nyerssel úgyis pótolhatod.
Ha nektek nem jött be az acana, próbálj mást,hátha jó lesz valamelyik!!
Érdekes! Nálam is ettek acanát viszont nem tapasztaltam semmi furcsát.
Nyilván a cicának van egy alap szájszaguk, mivel mindig csukva van a szájuk.
Ami nagyobb szemcse és jó még az a visán optimanova, és a granatapet!
Itt tudsz nézelődni, általában minden tápnál ott van a centi szerint a táp szemcse nagysága és formája...
Most ne fogd a fejed kérdező!!!!!
De a kedvencek.net-en olcsóbban hozzájutsz a későbbiekben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!