Ivartalanított,5 éves, problémás nőstény cicámnak, Bellának szeretnék gazdit keresni. Hogyan tehetem ezt meg?
Sajna nem tudok neked segíteni, de köszi, hogy ezt leírtad ide, ilyenről én még nem hallottam...
A mi macskáink is fognak madarat és rágcsálókat, ide is hozzák, de utána megeszik, évi pár egérfejtől pedig nem akadok ki (bár engem nehéz kiakasztani, szerintem képtelen egy macska olyan tempóban zsákmányolni. azért a tied nem semmi, mi van ott, rágcsálóparadicsom, lusta, elbújni se tudó rágcsálókkal vagy vadászzseni az állat?).
Ismertem egy macskát, az nála nagyobb patkányokat fogott, de az is csak néha, pedig náluk annyi állat volt kis helyen, hogy igazán vonzotta a rágcsálókat...
Esetleg meg lehetne próbálkozni a macskacsengővel. Futólag megnéztem de nem mindegy milyen fajta kerül rá,mert azért fontos, hogy biztonságos legyen a macskára nézve is. Mondjuk volt ahol azt írták hogy van amelyik azzal is megtanul jól vadászni.
Amúgy volt olyan macskánk igaz közel sem ennyire de szintén vadászott madarat is . Viszont azt tudta a csirkéket nem szabad elkapni.
Ez a cicáknál nem probléma, hanem tök természetes viselkedés. Persze értem, hogy te nem bírod elviselni.
Én el szoktam takarítani, ki szoktam dobni a tetemeket, amit hazahoz (zacskóval vagy papírral meg lehet fogni).
A megoldás az lenne, ha csak lakásban tartanád, de mint írod, ezt nem szeretnéd.
Hirdesd meg a cicát minden lehetséges helyen, hogy jó gazdit keres (apróhirdetéses oldalak, facebook), illetve vedd fel a kapcsolatot a Noé macskamentőkkel. Várólista van náluk, az biztos, de legalább arra feliratkozhatsz.
Azért sajnálom szegényt, mert jó macska. Próbálhatod valami jó helyre tanyára is odaadni, ott örülnének neki, hogy ilyen jó vadász. (De csak olyan helyre, ahol ettől még etetik, oltatják, kezelik, ha beteg lesz stb.)
Az nem számít mennyit adsz enni neki, ez ösztönös nála. Ha ilyen nagy vadász, akkor tele etetve is hazahozza.
Meg kell hirdetni (jó fogás vagy valami hasonló helyen), hátha valaki elviszi, de házi macskából sajnos rengeteg van és ha valaki nagyon szeretne, akkor inkább fiatalabbat keres, már csak a miatt is, hogy jobban hozzá és a helyhez szokjon. De ettől függetlenül, meg lehet próbálni.
Egy tanya tényleg jó ötlet. Sok gazdaságban értékelnék az ilyen szorgos cicceket :)
Azért jól gondold meg hogy megválsz-e tőle. Mert macska hiányában az egerek és a patkányok beköltözhetnek a melléképületkekbe és élve sokkal bosszantóbbak és nagy károkat tudnak okozni. Egyik üres ingatlanom melléképületében a tűzfal alól egy fél utánfutónyi földet hordott ki a patkány. Még szerencse hogy nagyon erős az alap betonozása de a fal akár így is megsüllyedhet emiatt. Ha laknák benne akkor én nagyon megbecsülném az ilyen jó vadászó macskát.
Úgyhogy könnyebb eltakarítani a rágcsáló tetemeket mint élő állapotukban szenvedni miattuk.
Részint igaz, hogy természetes ösztön, és kedveskedésből is hazaviszi a legtöbb macska a zsákmányt, de azzal, hogy csak egyszer adsz a szerencsétlennek enni, még rá is erősítesz, hogy vadásszon. És ha egy mérgezett állatot eszik meg?
Amikor először felugrott a konyhapultra, akkor kellett volna megnevelni, nem pedig rögtön kitenni a szűrét, és akkor nyugodtan tarthatnád benn.
Persze, tudom, ezeken már túl vagy, de lásd, hogy te is hibás vagy!
Hirdesd a Facebookon, a Noé állatmenhely honlapján is vannak olyan cicák, amik még nem kerültek be, de gazdit keresnek. Biztos akad olyan, aki jó hasznát tudja venni egy jó vadásznak:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!