Kopaszodik a macskám?
Kb. 2 hete nagyon elkezdett a macskám szőre hullani, de nem rendes bundacsere, a farka tövénél kezdődött, mintha leborotválták volna egy olyan 2x2 centis helyen és most már átterjedt a fenekére, a combjaira..alig van ott szőre, és egyre rosszabb, mitől lehet ez? Nem vakarózik, bolhát nem találtam benne, rühre utaló sebei sincsenek, a kedélye jó, eszik is rendesen.
Vitaminhiányos lehet-e? Tanyasi macska igazából, tehát nem mondhatni, h Whiskason él...
A whiskas sem tartozik a jó tápok közé, csak az van agyonreklámozva.
Vitaminhiány attól függ mivel etetitek. Mondjuk én ezzel már elvinném állatorvoshoz.
A whiskast csak úgy írtam, érzékeltetvén, hogy nem minőségi kaját kap. Kis faluban élünk, ez a cica eredetileg nem is az enyém volt, csak befogadtam, most már tőlem is kap húst, tejet, mikor mit, de nem tudom, ez elég-e neki. És egerészik.
Tudom, hogy a legjobb állatorvos lenne, de aki itt van, nem foglalkozik ilyesmivel, neki az állat csak a tehén, s egyéb... :( Szóval jövő héten bevisszük a városba, ha nem múlik el, de addig is gondoltam megkérdezem, mi ez, mert aggasztó :(
Az, hogy nem talaltal benne bolhat, nem jelenti egyertelmuen azt, hogy nincs benne.
Siman bolhaallergianak gondolnam igy lattatlanban.
De lehet ez? Kb. 3 éves tanyasi macska, egész eddigi életében csúrben, pajtában, istállóban aludt, mezőn vadászott és hirtelen bolhaallergiája lenne?
Azért zártam ki a bolhát, mert régen volt házicicám, mikor ő bolhás lett, "szépen" látszódtak benne az állatok. Meg csíptek is. Rühnek utánanéztem neten, nem sebes, nem vörös a bőr, ráadásul a fenekénél van (és terjed)... Semmi seb, teljesen sima, finom bőr látszódik ki egy területen.
Lehet akár gomba is.
Biztosat csak állatorvos tud mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!