Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Túlértékelt a Royal Canin...

Túlértékelt a Royal Canin macskatáp?

Figyelt kérdés

Rábukkantam egy régebbi cikkre, amely szerint egy német magazin tesztelt pár konzerv és alutasakos macskaeledelt. Meglepő módon a Royal Canin végzett az utolsó helyen azok közül, amelyek Magyarországon is kaphatóak.

Sokan nagyon dicsérik a márkát, és van egy szélsőséges réteg, aki szerint rohadt állatkínzó mindenki, aki nem "prémium" táppal eteti a cicáját.

Mi a véleményetek erről?

[link]

2016. febr. 22. 16:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy abból kell kiindulni, hogy mi ízlik legjobban a macskának. A rossz minőségű tápok sokszor ízletesebbek a mesterséges adalékoktól. Ha ilyen után kapnak egy jó tápot, lehet, hogy nem fogják rögtön megenni.
2016. febr. 25. 12:18
 12/13 A kérdező kommentje:

Kedves 10. válaszoló!

Az állatorvos nekem is azt mondta, hogy nem tesz jót a macskának, ha csak száraz táppal van etetve, mert nem tud annyi vizet meginni, amennyire a szervezetének szüksége van, ezért okozhat húgykövet, veseproblémákat. Naponta, két naponta kell adni nekik mást is, vagy nagyon jó minőségű konzervet, aminek nagy része hús, a másik része zöldség, gabonaféle pedig egyáltalán nincs benne, vagy pedig jó minőségű otthon készített kaját. Sokan esküsznek a nyers etetésre (BARF), és az állatorvosok többsége is ajánlja (persze csak az, aki nem akar mindenáron "prémium" tápot eladni neked), aminek 70 % nyers hús, a többi része pedig zöldség. Abban pedig biztosan nincs sem tartósítószer, sem ízfokozó. Megfőzni nem kell, csak arra kell figyelni hogy disznóhús ne legyen benne semmiképp. Ráadásul le lehet belőle gyártani akár 2 kg-ot is egyszerre, és kiporciózva tartani a fagyasztóban. Ismerek pár embert, aki így csinálja, és gyönyörűek a macskái.

Persze én is ismerek olyan cicákat, akik egész életükben S Budget tápot ettek, mégis makk egészségesek, de olyan embert is ismerek, aki 40 éve dohányzik, még sincs semmi baja.

Én teljesen egyet értek a 8. válaszolóval!

2016. febr. 25. 13:46
 13/13 Maxitabi ***** válasza:

Köszi kérdező-szinte a számból vetted ki a szót...

Azért ne hasonlítsuk össze a kijárós macskákat,akik vadásznak egérre, pocokra, madarakra,rovarokra-és ezzel magukhoz veszik a szükséges tápanyagokat, vitaminokat-és e mellett eszik a tecsós,ki....,wh... és társai tápot!

Kérdező- becsüld meg az állatorvosodat!!

2016. febr. 29. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!