Volt valakinek ilyen a macskájával? Mit tegyek? Bőv. Lent
Nagyon könnyű elkapni a férgességet, akkor is lehetsz az, ha te nem hánysz férget.
Szerintem hívd fel az állatorvost, de úgy tudom, hogy ilyen durva férgességnél meg kell még ismételni a gyógyszert is (sőt, lehet hogy másik féreghajtót is fog javasolni), hiszen ami pete állapotban van, azt nem hajtotta ki belőle, így kis idő elteltével újra kifejlődnek benne. Plusz a féreg egyéb betegségeket is okozhat, így mindenképpen érdemes lenne orvoshoz vinni a cicát, de legalább hívd fel, és mondd el neki, mi a helyzet.
Ha a féreghajtás után ürül a féreg, akkor azt feltétlen ismételni kell. Addig kell folyamatosan ismételni, amig nem ürít teljesen féregtelen székletet. Nekem volt olyan macskám, aki körülbelül az ötödik, vagy a hatodik tabletta után vált teljesen féregmentessé. Szóval könnyen meglehet, hogy azok a féreghajtások nem voltak eredményesek, maradtak benne peték, lárvák.
Amúgy egy kijárós macska bárhonnan visszafertőződhet, ez ellen nem tudsz semmit tenni, csak rendszeres féreghajtással.
Ember is elkaphatja a férgeket, de felnőttek esetében a legtöbb féreg nem okoz súlyos betegséget, mivel az ember nem közti gazda, nem tudnak benne elszaporodni. Nem így a 4 év alatti gyerekek esetében, rájuk nagyon veszélyes lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!