Szeretnék egy cicát, de nem tudom milyet válasszak. Valaki segítene?
Ez nevelés kérdése, kandúrkám hosszú szőrű, életében nem ugrott fel asztalra. Csak ott van szőr ahol alszik, de az a saját kosárkája.
Mindenképp fajtiszta macskát szeretnél?
Nem akarsz inkább menhelyről befogadni egy kicsit? Most úgyis sok kicsi van-lesz a telepeken.
De ha a fajtisztánál maradsz és szőrt sem akarsz, akkor a Rexeket és a Szfinxet neked találták ki. Bár eléggé drágák.
És ha panelban tartanád mindenképp ivartalanítsd. Ha fiú, akkor lehet hogy jelölgetni fog (enyém pl. nem jelölgetett, de ez kivétel) és nagyon büdöset pisilnek.
Ivarzáskor mind a két nemű cica "megőrül" és egész nap nyávogni fog. A cseppekről nem tudok nyilatkozni.
Szerintem tulajdonképpen mindegy, csak rövidszőrű legyen. Az egyik rövidszőrű fajta épp úgy vedlik mint a másik.
Amúgy az ivartalanított cicusok egyátalán nem büdösek. Az enyémek kifejezetten illatosak. :) Szerintem ha kivinném őket és a holmijaikat a lakásból, senki meg sem mondaná, hogy ott valaha is volt macska. A vedlési időszak tényleg bosszantó egy kicsit, de kordában tartható. 3 naponta fel kell porszívózni, és nem lesz a pohárban szőr. :)
Egyébként nekem nem sikerült megnevelnem őket, simán felugranak a konyhapultra kaját csenni, úgyhogy mindig minden ehetőt el kell zárni. De engem nem igazán zavar a dolog. :)
Még egy tanács: Ha a cica sokat lenne egyedül, akkor rögtön kettőt szerezz be. Különben unatkozni fog, és amig egyedül van szétzúzza a lakást. Saját tapasztatalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!