Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Szeretnék egy cicát, de nem...

Szeretnék egy cicát, de nem tudom milyet válasszak. Valaki segítene?

Figyelt kérdés
Olyan fajta kéne, aminek kevésbé hullik a szőre. Mivel ugye a cicák mindenhová felugranak és mondjuk az nem valami szép látvány ha az asztal tele van szőrrel. Voltam már isminél úgy hogy a cicája szőre még a pohárban is benne volt, így aztán kinek van kedve inni?!
2010. márc. 29. 13:07
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
Tényleg nem buták,csak sokan elkövetik azt a hibát,hogy kutyának nézik őket.Vagyis azt és úgy várják el tőle,mint egy kutyától.Például egy macskát is meg lehet tanítani különböző trükkökre (lásd pl. filmekben betanított macskák)csak más módszerekkel tarthatod fent az érdeklődését a dolog iránt,mint egy kutya esetében.Ha a cica wc minden nap ki van takarítva abszolút nem büdösek.Nekem két ivartalanított bak cicusom van panellakásban,úgyhogy tudom.Egyedül akkor lesz büdös a lakásban,ha a bak cica elkezd jelölni,de ezt persze meg lehet szüntetni az ivartalanítással.Nagyon tiszta állatok, ha a környezetük is tiszta nem lesz gond.
2010. márc. 29. 14:01
 12/33 anonim ***** válasza:
A szőrhullatásról annyit,hogy biztosan van olyan fajta amelyik kevésbé hullatja a szőrét,én csak a házicicáról tudok beszélni.Tél elején valamint tavasszal nagyon hullatják a szőrüket,de kis odafigyeléssel és kicsit több porszívózással :) kordában lehet tartani.Bár az év ezen két szakában néha idegesítő tud lenni, hogy mindenhol szőr van.Ha cicát szeretnél erre készülj fel.
2010. márc. 29. 14:05
 13/33 anonim ***** válasza:

Mindegyik macska ugyanúgy hullajtja a szőrét. Legfeljebb a rövid szőrű macskáét nem veszed észre (pl, sziámi).

Ha zavar a szőr, akkor vegyél kopasz macskát, de az nem olcsó és rettenetesen körülményes tartani.

2010. márc. 29. 14:08
 14/33 A kérdező kommentje:
köszönöm:) és a kislány cicával szagával vannak bármiféle problémák? én elösször a ragdoll fajtára gondoltam, de most már inkább valami rövid szörüben gondolkodom
2010. márc. 29. 14:13
 15/33 anonim ***** válasza:

Mindegyik macska ugyanúgy hullajtja a szőrét. Legfeljebb a rövid szőrű macskáét nem veszed észre pl, sziámi).

Ha zavar a szőr, akkor vegyél kopasz macskát, de az nem olcsó és rettenetesen körülményes tartani.

2010. márc. 29. 14:15
 16/33 A kérdező kommentje:
kopasz macsek nem nagyon tetszik, azért szeretem dögönyözni a bundásokat:)
2010. márc. 29. 14:18
 17/33 anonim ***** válasza:
Az tény, hogy a perzsáknak jobban hullik a szőre, hisz hosszabb, tömöttebb és pihésebb a szőrük. Ha egy egyszerű házimacsekot befogadsz, akkor neki fog a legkevésbé hullani a szőre. Sok minden befolyásolj a szőrminőséget: minőségi száraztáp, megfelelő egészségi állapot. Ha évente kétszer a vedlési időszakot megelőzöd speciális dermoscentes egyszeri csepegtetéssel, akkor elmarad a bent tartott cicák kellemetlen vedlése is. Nálunk a számukra vásárolt takarókon és fekvőhelyeken alszanak, így sehol nincs szőr. Nagyon jól megértik, hogy hova szabad menni és hova nem. Az erősen csomósodó alomnál maradéktalanul ki lehet tszedni a macskakakit+pisit, az alom tiszta marad utána, nem lesz büdös. Ezt naponta háromszor kell tisztítani. Szóval szerintem a gazdin múlik, hogy mennyire tiszták az állatai. Az én barátom nagyon háklis a szőrre, de a két macsek mellett nem talál kivetni valót, pedig együtt lakunk 4-en:-)))
2010. márc. 29. 14:58
 18/33 anonim ***** válasza:
És ivartalanítani kell akár nőstény, akár kandúr, mert ez is erősen befolyásolja az együtt élésetek minőségét+a macsek is egészségesebb lesz.
2010. márc. 29. 15:00
 19/33 anonim ***** válasza:
Nem,a lány cica sem büdös.Sőt szerintem a macskáknak kifejezetten finom illatuk van.Tényleg csak a nem megfelelően tiszta környezet, vagy a jelölgetés miatt lezs büdös a házban.
2010. márc. 29. 16:22
 20/33 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek, tényleg hasznos tanácsokat írtatok :)
2010. márc. 29. 19:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!