Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Minden macska ilyen bolond?

Minden macska ilyen bolond?

Figyelt kérdés

10 hónapos ivartalanított kandúrkám úgy viselkedik, mintha szándékosan bosszantani akarna. Állandóan oda ül, ahol tudja, hogy nem tudjuk kikerülni (szűk átjáróba), meg az ágy közepére, amikor az ember épp le akarna feküdni. Ott tépi a bútort, ahol nem szabad, pedig van olyan hely, ahol szabad, és ott is szokta. Hiába adjuk egyértelműen az értésére, hogy mit szabad és mit nem. Láthatóan provokál, időnként lábujjra támad, harapdál, stb. Elég sokat foglalkozunk vele, minden nap játszunk, ölbe is ülhet, ha úgy érzi (szokta úgy érezni), kap rengeteg finom kaját, vizet, tisztítva van az alom. Éjszaka és hajnalban sokszor felkelt, elzavarjuk persze az ágyból, de szinte azonnal visszajön, és csak várja az alkalmat, hogy megint elszaladhasson, azt vissza.

Én nagyon bírom őt, de azért ez így elég fárasztó. Vajon felnőtt korára meg fog "komolyodni"? Lenyugszik majd?

2010. márc. 26. 12:14
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

hú, köszi a rengeteg választ és az esettanulmányokat :)

nos, ő szobacica teljesen, nem is mehet ki. sajna a hálószobából kizárni nem tudom, mert az egész lakás egy légtérben van, a zuhanyzót kivéve. éjjel biztos nem éhes, mert mindig rakok ki neki kaját. néha persze hajnalban mérgemben még odarakok neki, hogy hagyjon aludni, de azt megeszi, és már jön is vissza.

igazából a legbosszntóbb az, amikor nem hagy aludni, és teljesen szándékosan átgyalogol a nyakamon, az arcomon, a hideg nedves orrával böködni a szemhéjamat. szerintem pontosan tudja, hogy ez a másik élőlény feje, ami sokkal kellemetlenebb, mint ha mondjuk a bokámat piszkálná.

van egy spricni, azt szoktam ráfogni, ha elegem van, mostmár a látványa is elég neki, de időnként azért visszajön még partizánkodni, amit tényleg nem kap egy kis vizet.

onnan tudom amúgy, hogy provokál, mert mikor ezeket a rosszalkodásokat csinálja, akkor egyenesen rámnéz, mintha figyelné, hogy reagálok, meg hogy biztos látom-e hogy épp engem akar idegesíteni :)

én szeretnék még egy cicát, de ugye egyrészt kétszer annyi kiadás (amit még át tudnék ugyan hidalni), de ez a lakás egynek is elég könnyen bejárható, mert pici. tervezem is, hogy viszem anyámhoz haza "kirándulni" mikor hazamegyek :)

meg hát nem is tudom, egy ilyen ivartalanított kandúrhoz mit könnyű hozzászoktatni? mármint egymáshoz szoktatni.

most is pl evett, épp az ölembe feküdt, dorombol, mint az ütvefúró, de jaj neki, mert én is ravasz vagyok ám, és mindjárt jön a fültisztítás.

ahogy ezt leírtam, leugrott az ölemből. :)

2010. márc. 26. 20:00
 12/18 A kérdező kommentje:

meg pl mikor itthon dolgozom, akkor persze nem tudok vele foglalkozni. ilyenkor felugrik a székem háttámlájára, onnan a vállamra támaszkodik a mellső mancsaival, majd felurik a hátsóval is, és a vállamon egyensúlyozik, nézi, mit csinálok. utána pedig időnként összegömbölyödve leheveredik a nyakszirtemre :)

még csak 3 kg, szóval nem nehéz, de azért már ezt is megérzem...

2010. márc. 26. 20:36
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém is komp akart lenni, de nem komplett. Ugyanilyen kis hancúr bandi, de azért okos is:

http://www.youtube.com/watch?v=e8JmkKqAFe0

2010. márc. 26. 21:51
 14/18 anonim válasza:
nem minden macska ilyen az enyém egy tündéri nagyon arayos macsek
2010. márc. 27. 18:51
 15/18 A kérdező kommentje:
nagyon jópofa, köszi :)
2010. márc. 27. 22:37
 16/18 anonim ***** válasza:
de amúgy aranyos lehet nagyon. az én cicám is ilyen volt, de sajnos megmérgezte valaki, mert őt csak délutánonként hoztam be:D jajj remélem lesz még olyan cicusom és sokáig fog most ééélni. *.*
2010. márc. 28. 10:29
 17/18 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy kamasz,mint az emberpalánták.Nekünk is nyughatatlan a 8 hónapos kiscicánk.
2010. ápr. 1. 17:29
 18/18 anonim ***** válasza:
nekem 2cicám van,néha ők is elég bolondok...rájuk is rájön az 5perc...de sztem igaza van az 1ik előttem szólónak,őmég most "kamasz",most éli "lázadó korát"...:) véleményem szerint biztos megfog komolyodni..idővel:)
2010. ápr. 1. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!