Miért nem tanítják az iskolákban, hogy a kutyák, macskák és más háziállatok életveszélyes kórokozók köztes gazdái lehetnek?
A pincében lévő, gazdátlan macskákat egy állatvédő szervezettel el lehetne szállíttatni. Előtte lehetne egy helyi "gazdi kereső" akciót tartani - közintézmény udvarán túlszaporodott macskaállománnyal lényegében ezt csinálták (mi is fogadtunk be onnan egy cicust).
A lakásában mindenki szabadon tarthat kutyát / macskát (amennyit a helyi szabályozás megenged), és ez szerintem rendjén is van, de nem hiszem, hogy a lépcsőházi piszkítás ellen a közös képviselet nem tud fellépni. Legfeljebb nem akar, mert kényelmetlen. (A lépcsőház nincs még bekamerázva?) A kutyapiszkot is fel kell szedni a tulajnak, ugyanaz a kategória. Sőt! A lépcsőházban le sem bomlik, nem úgy, mint a parkban.
Szerintem te is többre mennél a tiltakozásoddal, ha kevésbé lennének elvakultak a megnyilvánulásaid, és finomabban, megfontoltabban fogalmaznál.
Tehat, addig ingereltel egy panelkutyat, amig az megharapott, majd 5 ev utan is csak a poraz hianyat tudtak felroni..
De a kerdesre egyszeru a valasz: azert nem oktatjak, mert a valos veszely nem olyan nagy, mint amit te kepzelsz.
Masreszrol, nem tudom, milyen erkolcsi jogalapot adsz magadnak, hogy megvadold az egessegugyet, hogy csak a penzert csinaljak amit... Elegge furcsa ezt egy olyan embertol olvasni, aki siman csalashoz folyamodik, hogy a sajat erveit erositse.
Azt tanacsolom, nezed meg magad egy szakemberrel, mert egy komoly fel nem dolgozott trauma dolgozik benned.
Az még nem árt tudnotok kiegészítésül hogy annak ellenére hogy az én jobb kezemet a saját kutyánk a gyűrűsujjamnál szinte átharapta és 3x műtötték a balesetiben de mindig is volt kutyánk és lesz is. Beszorult az első lába a léckerítésbe és mikor segíteni próbáltam neki fájdalmában belemart a kézfejembe.
Közvetlen barátkozó ember vagyok de mégis azt mondom az állatokban kevesebbet csalódtam pedig a kenyerem javát már megettem. Sajnálom hogy te kérdező belerokkantál,talán nem úgy kezeltek ahogyan az elvárható lett volna.
Kedves Kérdező
Nagyon sajnállak (valóban). Nagy gáz, hogy az ember egy állatharapást szenved el. Ha ennek maradandó következményei vannak, akkor még inkább.
Ezért kéne tanítani (A te konkrét történetedet nem ismerem, nem arról mondhatok véleményt) az állatokkal való kommunikációt. Minden egészséges kutya jelzi, ha támadni fog. Ha ezt az ember észreveszi és kitéréssel reagál, a támadások nagyon nagy része elkerülhető.
A felmérések szerint amit írtál az igaz, azonban nagy mintákon végzett vizsgálat szerint a kutya és macskatartók sokkal ritkábban látogatják az orvost, mint aki nem él kutyával (vagy macskával) annak ellenére, hogy az állattartás nyilvánvaló kockázatokkal jár.
Sokkal többen nyomorodnak meg, halnak meg autóbalesetben, motorbalesetben, mégsem követelik ezek betiltását...
A te problémádra a megoldás, ha a kutyatartásra betartható törvények vonatkoznának, de azokat nagyon szigorúan be is tartatnák. (most a törvények nem betarthatóak, és csak pénzbehajtás jelleggel ellenőrzik).
Jó kis házat fogtál ki. Ahol macsek van nálunk, nem szokták éjszakára kiengedni sétafikálni őket. A kutyáknak a házirend előírja, hogy csak pórázon vezethetők a lépcsőházban. Általában be is tartja mindenki. A liftünkről sem mondaná meg senki, hogy éppen egy kutyával együtt használták-e.
A fertőzésről annyit...aki szoros kapcsolatban él a házi állatával, az általában féreghajtatja is az ajánlott módon.
Azt az ezres halálozási számot le tudnád írni, mégis, milyen vírus, állati kórokozók okozták? Gondolom, igazán bőven van róla adatod.
Szerintem tiltsák be az embereket.
Büdösek, hangosak, s rengeteg kórokozót hordoznak.
Te figyelj, a cicám szokott velem aludni. Tiszta fertő...
Mellesleg, érdekelne, hogy élték túl a falusi parasztok, hogy rengeteg állat mellett nőttek fel...
Pedig nem volt nagy higiénia, nagymamáméknál pottyantós, udvari vécé, s fürdőszoba is csak később lett, lavórban mosakodtak.
Pedig volt tyúk, kacsa, disznó, tehén, cicák.
Ja, aki mondta, hogy a cica komoly sebet tud ejteni: békén kell hagyni...azért elég ritkán támadják meg az embert a macskák...
Például a ló talán tisztább mint sok utcán caplató embertársunk. Igazából a buszon,villamoson ha melléd kerül kaphatsz tőle bolhát míg a lovat messzire elkerülik e kis élősködők.
A kutyusok simogatása meg kimondottan gyógyító hatással bír ezt meg tudományosan igazolták.
Egy narkós beállva meg minden figyelmeztetés nélkül megharap(hat).
12-es hozzászólás:
A kérdező kommentje: szerintem igaza van a kérdezőnek
:) :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!