Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ivartalaníttatnád a saját...

Ivartalaníttatnád a saját macskádat, hogy kevesebb gazdikereső legyen tavasszal? Növelnéd ezzel a menhelyiek esélyét?

Figyelt kérdés
2010. márc. 14. 00:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
0%
Én az összeset ivartalanítanám.Haszontalan dögök.
2010. márc. 14. 00:15
 2/15 anonim ***** válasza:
97%
nekem több macskám is van - vol is már jópár - és az összes ivartalanított. szerintem ez a legjobb megoldás, hiszen mindenki láthatja mennyi kóbor állat van. a gazdik felelőssége, hogy ne szülessenek tucatszám kismacskák, akik szegények, sokszor senkinek sem kellenek.
2010. márc. 14. 00:22
 3/15 anonim ***** válasza:
98%

Én az első válaszolót ivartalanítanám, mert egy haszontalan dög.

A macskáimat is fogom, ha egyszer lesznek.

2010. márc. 14. 00:31
 4/15 anonim ***** válasza:
92%

Igen. Lánycicánál azért, mert egyrészt nem szeretnék eltenni kiscicákat láb alól, amúgy meg esélytelen nekik gazdit találni...

Fiúknál egyszerűbb a helyzet, lévén az nem hoz haza kiscicát, csak úgy gondolom, hogy úgy fair, hogy másét se csinálja fel... :) bár erről a lánycica gazdija is ivartalaníthat... de fiúcicánál se mindegy, hogy lényegesen kevesebbet csavarog így.

2010. márc. 14. 00:47
 5/15 anonim ***** válasza:
79%

00:47 voltam. Szóval erről a lánycica gazdija is gondoskodhat/ ő is ivartalaníthat.

Kicsit egybemostam a két mondatot :)

2010. márc. 14. 00:49
 6/15 anonim ***** válasza:
11%

Nem ugyanis kandúrok, ivartalanitsa az akié elleni tud :P

Mellesleg a macskák simán megélnek a vadonból is, legalábbis itt falun már amelyik találékony.

Van madárfióka, rengeteg tojás a tikólba, meg a kutya elől is elbugázzák a kaját ha kell :)

2010. márc. 14. 00:52
 7/15 anonim ***** válasza:
98%

Az én macskám, igaz panelba van, de rögtön ivartalanítva lett(fénykorában kandúr volt). Nagyszüleimhez gyakran mentünk és nem szerettük volna, ha csatákba keveredne(persze, így is volt aztánverekedés), végülis ez volt az elsődleges ok, itthon panelba lakunk, itt csak a felesleges stressztől akartuk megkímélni.

Mindenesetre az ivartalanítás mellett vagyok, akár szobai, akár kinti állatról is legyen szó!

2010. márc. 14. 00:59
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Kandúrom van és már rég ivartalaníttattam.

Több szempontból is jó, egyrészt nem lesz milliónyi kiscica, nem pisil büdöset, nem verekszik, nem csavarog el és teljesen nyugodt.

Nagyon megváltozott ivartalanítás után és csak pozitív irányba.

2010. márc. 14. 10:17
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
2 nőstény cicánk van. Az egyik terhes lett, mielőtt ivartalaníttattuk volna, 3 kölyök született. Egyet megtartottunk, de a másik kettőnek nem találtunk gazdát, végül anyukám menhelyre vitte őket. Azóta mindkét cicánk ivartalanítva van és ha esetleg lenne még, őket is megműttetnénk, mert nem akarjuk, hogy még több cica kerüljön menhelyre a mi hibánkból!
2010. márc. 14. 16:29
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Ivartalaníttatnám, főleg ha nőstény. Előbb utóbb a kandúrt is, mert ahogy idősödik a fizikai ereje ugyan csökken, de a harci kedve, nem. Meg amúgy is sok a kóbor állat, nemrég fogadtunk be egy csontsovány macskát, aki valószínűleg egy ilyen alomból születhetett... Amint jobban lesz ő is sorra fog kerülni...
2010. márc. 14. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!