Nem felejt el a cicám?
Az igaz, hogy azt mondják: a macska nem az emberhez, hanem a helyhez kötődik. Nem úgy, mint a kutya. Lehet, hogy ha hazajössz a cicákért, eleinte bizalmatlanok lesznek veled, de ha megszokják az új helyet (kb. 1-2 hét), akkor ugyanúgy fognak ragaszkodni hozzád, mint eddig.
Mi a sógornőmékhez szoktuk átvinni a miénket, ha elutazunk, és nekem is olyan rosszul esik, amikor hazajövünk, és nem "ugrik a nyakamba"...:-) ... de ők ilyenek....:-)
Lehet, hogy a kutyás gazdiknak még rosszabb, mert a kutya szenved a távollétükben, sokszor nem is eszik, míg haza nem jönnek.
Ne aggódj, a cicáidnak nem fogsz hiányozni. Sajnos ilyen a macskatermészet. Valóban, ahogy az előző válaszoló írta, helyhez kötődnek inkább. Tudom, jó lenne arra gondolni, hogy hazavárnak, és legalább annyira hiányzol nekik, mi neked ők. De ez sajnos illúzió...
Nézd a jó oldalát: nem fognak szenvedni a hiányod miatt... ha meg anyukádnál jól érzik magukat, akkor semmi gond!
(Hazatéréskor nekem is csak a kutyák örülnek, a macska, és a tengerimalac teljesen közönyös.)
Ez nem igaz, hogy a cicáknak olyan a természete, hogy nem hiányzik nekik a gazdi, és az sem, hogy "nem ugranak az ember nyakába". Ha este, vagy hajnalban buliból :P hazajövök, a Kicsikém igenis ugrik -addig sertepertél, míg fel nem veszem nyakba! :D (Egész pontosan a vállamra szeret feküdni, és onnan a nyakamba bújik, illetev piszikat ad. :) ) Azt valóban észrevettem, hogy hosszas távollétnél távolságtartóbb - talán meg van sétődve, hogy magára hagytam, és lassan enged fel.
DE amikor egyszer egy hétre elutaztam, amíg kicsi volt, a végén már nem evett :( Pedig Anyukám rendesen gondozta, csak ő nem szokta úgy szeretgetni, mint én. Azóta a Cicus rájött, hogy nem hagyom magára, haza szoktam jönni előbb-utóbb, és rendesen eszik. De nagyon ragaszkodunk egymáshoz, fél év távolléttet nagyon nehéz szívvel próbálnék ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!