Más is szokott beszélni a macskájához?
én nem, viszont a cicám folyton beszélgetni akar velem..
viccet félre téve, az ember közelében szocializálódott állatok (főként kutyák, de a macskák is) képesek értelmezni az emberi verbális és nonverbális kommunikáció egy részét (ezért is hallgatnak a nevükre, ismernek fel pár szót, ha pl. sokszor mondod neki, hogy "asztal" mert gyakran felugrik rá, akkor egy idő után asszociál rá), nyilván az összetettebb mondatok megértése már meghaladja képességeit..
Szval nem ajánlott a tegnapi buli eseményeit a macsekkal kitárgyalni, viszont ha beszélsz hozzá az nyilván semmit nem fog "elrontani rajta", legfeljebb tanul pár szót, de jó ha csak halvány gőze lesz az elhangzott gondolatok ötvened részéről..
Beszélgetni gyerekes dolog,viszont lefeküdni igazán felnőttes dolog Cirmivel :P
Amúgy meg a macska olyan nint egy barát.A közelünkbe jól.érzi magát.Én beszélgettem a macskával ami még volt :/
Ötöskéhez hasonlóan én is beszélek a halaimhoz is, a hörcsöghöz csak azért nem, mert nincs. (Némelyik hal sokkal okosabb, mint az átlag ember gondolná: https://www.youtube.com/watch?v=aRhUjj0e0cc)
A macskáimról csak annyit, hogy csúnyán néznek azokra, akik gügyögnek nekik és nem értelmes, kerek, egész mondatokban beszélnek hozzájuk =^..^=
Én is szoktam. Ráadásul kinti macska, a szomszédok már biztosan elkönyveltek elmebetegnek, de annyi baj legyen. :D Sőt, a betévedő szomszéd macskákkal is el szoktam csevegni, nem csak a sajátommal. :D
Elvileg amúgy ha sokat beszélsz a macskához, ő is beszédesebb lesz, lehet benne valami, mert a cicám eszméletlen sokat nyávog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!