Éjszaka állandóan felkelt a cicám, mit tegyek (bővebben lent)?
Pár hete van nálam egy szobacica. Kizárni, kiengedni nem lehet. EGyébként minden rendben van vele, de csak úgy hajlandó aludni, ha mellettem lehet. Még ez is rendben lenne, de 2-3 óra alvás után felkel, rajtam mászkál, kapar, eszik, kergetőzik a farkával, és FŐKÉNT engem piszkál. Nem tudok vele mit csinálni, próbáltam elrakni magam mellől ilyenkor, de mindig visszajön. Ha szerencsém van, egy idő után elálmosodik és újra elalszik, ilyenkor van arra esélyem, hogy ne három, hanem hat órát aludjak.
Viszont ez nem állapot. Sajnos nincs más helyiség ahova tenni tudnám, a konyha és a szoba össze van nyitva, a fürdőszoba nagyon pici, és nem akarom oda bezárni szegényt egész éjszakára. Mi lehet a megoldás ebben a helyzetben?
A macskáknak sajnos ez szokásuk. Bele kell törödnöd, ha már úgy döntöttél, hogy szobamacskát tartasz.
Ezt viszont nézd meg, nagyon aranyos, pont a te problémádhoz illik:
márpedig nem gondolom, hogy bele kellene törődnöm abba, hogy 3-4 órát alszom éjszaka. ebbe nyilván senki sem törődne bele. biztos, hogy van megoldás, csak meg kell találni.
természetesen van saját játéka is.
Szia!
A mi cicánk 5 és fél hónapos és szintén ezt csinálja ill. csak scinálta, mert mi bizony kizárjuk a másik szobába éjszakára. Az első pár napban nem tetszett neki, de most már olyannyira megszokta, hogy 10-11 körül átvonul és és lefekszik magától (vagy átvisszük és játszik még egy kicsit magában...) reggel, amikor csörög az ébresztő, már kurrog az ajtó előtt, hogy ideje beengednünk :D
Ekkor bebújuk közénk, dagaszt, dorombol ezerrel, míg fel nem kelünk.
Mi igy oldottuk meg.
Nem tudom, pontosan milyen az elrendezése a lakásodnak, írtad, hogy kicsi a fürdő... de sztem ha ott van neki alom, kaja, esetleg egy játék, akkor hozzá lehet szoktatni. Lehet, hogy először nem fog neki tetszeni, majd megszokja. Én sem tudnék sosem "hozzászokni", hogy egész éjjel rajtam ugrál...
örülök hogy van, aki megérti a problémát - valszeg mert ugyanolyan helyzetben van :)
jó, hát azért még kipróbálom,hogy hátha csak azt akarja, hogy adjak neki kaját, ha így sem működik (bár akkor is fel kell kelnem...), akkor fürdőszoba lesz belőle. annyira mondjuk nem kicsi, de azért jobban örülnék, ha sikerülne megtanítani őt arra, hogy ne zavarjon. ma is négy órát aludtam max...
Szia! 13.55-ös vagyok. Nem akarlak elkeseríteni, de kevés esélyt látok rá, hogy a kaja miatt piszkál. A mi Tökinknek pl. mindig van a táljában, akkor eszik, amikor akar. Vannak cicák, akik egyszerűen ilyen bújósak, nekik mind1, hogy éjszaka van...
Esetleg tudok még egy tippet adni: mi a kizárás előtt csináltuk azt, hogy ha közeledett, akkor mindig lesprickeltük vízzel. Tettünk egy fél literes flakonra egy szórófejet, mindezt az ágy mellé, hogy kéznél legyen, és ha nem hagyott békén, akkor odanyomtam neki párat. Ez persze nem túl szép dolog :-P De hát valahogy meg kell tanítani... Hátránya, hogy amíg meg nem szokja, hogy nem ússza meg szárazon a rádmászást ha vízszintesben vagy, addig ehhez is ugye ébren kell lenned -de legalább nem kell kibújni az ágyból :D
Mindig készíts ki neki kaját éjszakára.
Játsz vele minimum fél órát lefekvés elött. Aktív játék legyen, minél jobban mozgasd meg!
Ha ébresztget, semmi képp ne fogalalkozz vele, így egy idő után megtanulja hogy hiába próbálkozik. Ha ilynekor foglalkozol vele, okot adsz neki, hogy máskor is ébresszen.
Ezek saját tapasztalatok. Az első cicámon tanultam meg a dolgot, úgy 10 hónapos korára szoktattam le az éjszakai zaklatásról (10 hetesen került hozzám). Ezután már tudtam mit kell tennem, így amikor érkezett egymásik cica is, őt már néhány hét alatt sikerül lenevelnem errőla roppant kelemetlen szokásról. :)
Szerintem ha ezeket betartod, javulni fog a helyzet. A kor előrehaladtával meg amúgy is egyre jobban átalussza az éjszakákat.
Addigis kitartás! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!