Kibékülnek a macskák idővel?
Valószínűbb, hogy igen. De ha kintiek, az is előfordulhat, hogy az egyik továbbáll.
Hogyhogy nem tudjátok az új macska nemét, veletek sem barátságos?
15 eve van macskam, ugy irom. Most velem is az van ami veled.
Nem lesznek puszipajtik, soha. A macska maganak valo allat a kivetel akkor van ha tesok es kiskoruk ota egyutt vannak. Ha megfeleloen vannak egymashoz szoktatva akkor a hozott macskat is megszokhatja, de akkor sem tuti. Viszont ha feltekeny, stresszes a regi cica emiatt, struvit koves is lehet a stressztol. Ketszer mgjartam tudom mit irok. Allatorvost is kerdezhetsz, ugyan ezt mondja majd. Kenytelen leszel egy cicaval lenni.
Ez nem igaz, amit az utolsó írt, bármennyire hozzáértőnek állítja be magát.
Simán kijöhetnek még egymással.
De ha barátságos a most befogadott macska, akkor hogy nem sikerült megállapítani eddig, milyen nemű?
Nem teljesen értem a tartási körülményeket sem, de mindegy, nem tartozik rám. A lényeg, hogy általában egy idő után összeszoknak a felnőtt macskák is, ha egyébként jók a körülmények (nem extrém kevés a hely, foglalkoznak velük). Ritkább, hogy nem viselik el egymást, de előfordul. Mondjuk mire ez a kettő összeszokna, jó eséllyel már épp kirakod az újat.
Szerintem a megoldás ott van, hogy milyen fokozatosan szoknak egymáshoz.
Én is könyvből tanultam, hogy az újat először egy helységbe kell bezárni, hogy ne is lássák egymást -csak szagolják. Aztán -legjobb az üveges ajtó ilyenkor- elhúzni a függönyt, hogy lássák is egymást. Ha ideges lesz valamelyik, akkor visszalépni, tovább várni.
Néhány nap múlva megint megpróbálni.
Aztán felügyelet mellett egyik kint másik bent a külön helységben enni adni nekik, mi középen az ajtóban ülünk. Ha valamelyik nem mer enni, idegesnek látszik, megint visszakozni, várni néhány napot.
Így lehet naponta-néhány naponta-hetente de lehet, hogy hosszabb idő alatt egy-egy lépéssel közelebb hozni őket egymáshoz. Végül -esetleg mág hónapok után is- megszagolják egymás orrát -és hátsófelét-. Felügyelet nélkül még mindig nem szabad őket összeengedni, csak miután már látszik,hogy mind a kettő megtalálta a helyét biztonsággal.
A lényeg, hogy nagyon lassan, türelmesen, és az ő tempójuknak megfelelően haladjon az összeszokás, lépésenként.
Van akiknél ez néhány nap, de lehet néhány hónap is.
Viszont nagyon érdekes figyelni, látni, hogy hogyan viselkednek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!