Miért olyan édesek a macskák?
Nem tudom, még sosem kóstoltam. Lehet van aki cukrozza. :-)
Viccen kívül pedig hiába mondják, hogy a szépérzék és az ízlés relatív, az emberek zöme aranyosnak tartja a macskát, és sokkal kevesebben tartanak aranyosnak pl. egy varangyot.
A minap olvastam egy cikket, hogy felfedeztek egy olyan polipfajtát, aminek nagy kerek szemei vannak, és mintha két macifül lenne a fején. Ez bővel elég is lett ahhoz, hogy cukinak ítéljék meg. Valamiért a kerek szemek, a fülecskék, a turcsi nózi a legtöbb embernek bájos. Kivétel ez alól az elefánt, aminek hosszú az orra, nagy a füle, mégis aranyos.
Nekem hasonló gonsolataim vannak, mint a kettes válaszolónak, de a kisbabákkal kapcsolatban :)
Jó, nyilván az ösztön jobban játszik a gondoskodásnál mint állatokkal kapcsolatban, de már én is gondolkodtam olyanon, hogy lehet azért olyan cukik, imádnivalóak a kisbabák, és már születéskor képesek reflexesen mosolyogni, hogy az anyjuk, szulei, el tudják viselni hogy gyokeresen felfordul az életük, hogy magánkívül lesznek esetleg hónapokig a kialvatlanságtól, hogy a határaik folyamatosan tolódnak ki, hogy ne bolonduljanak meg vagy tegyenek kárt magukban vagy a babában.
Mert egy 24 órás üvöltésmaraton is el van felejtve egy édes nyelvöltés , vagy egy kósza félmosoly után :)
Tudom, az én lányom 8 hónapos koráig csak üvöltött szinte, nappal nem aludt, de azért igyekezett dobni óránként egy dorombolást, hogy nyugi muter, majd leveszlek én a lábadról, én meg hangolok szépen tovább:)
Amúgy én élőben mem találom édesnek a macskákat, félek tőlük, de képen aranyosak. A kiskutyákért vagyok oda, de a kérdés lényege ugyanaz a kutyánál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!