Kétségbe vagyok esve! Másfél hónapja utcáról hazavitt ivartalanított 2,5 éves fiú cica (Nyüzsi) nem szokja meg a lakást! Nappal is előfordul, hogy nyávog és a bejárati ajtó elé fekszik, de éjjel elviselhetetlen. Soha nem szokja meg a lakást?
Nem vagyok nagy macskás (inkább kutyás) de én nagyon úgy érzem, hogy egyszerűen nem az ő világa. Ha 2,5 évig az utcán élt, vadászott, kóborolt, stb. és most be van zárva egy lakásba, akkor egyszerűen nem tud magával mit kezdeni. Te ennyi idő után még nem jelentesz annyit neki, hogy boldogítsa a tény, hogy ott vagy. Az a tény boldogítaná, ha portyázhatna.
Ha kertes házatok van, azonnal rakd ki az udvarra és tanyázzon ott. Ha meg lakás, lehet hogy érdemesebb lenne visszatenni az utcára, de szemmel tartani. Kialakítani egy helyet ahol rendszeresen adsz neki enni, figyeled nem beteg-e, stb.
Ha herélt volt, nem lehet, hogy keresi a gazdája?
Nem tudom, mekkora a lakás, esetleg lehet túl kicsi a 2 nősténynek + 1 kandúrnak. Megpróbálhatod izgalmasabbá tenni a terepet magaslati helyekkel. Többet játszani vele, aktívabban fárasztani, főleg lefekvés előtt. Van macskáknak is ilyen tápadagoló labda, amiből "levadászhatja" az ételét, hátha őt érdekelné:
Az teljesen normális, hogy a simi csak akkor jó, amikor ő akarja :-)
A másfél hónap nagyon kevés!!! Türelem!! Még össze sem szoknak ennyi idő alatt, nemhogy az új "életritmust" felvenni!!Adj időt magatoknak!
Amúgy az én nemsokára 6 éves, lakásmacska maine coonom is odaül az ajtó/ablak/erkélyajtó/ kajástál elé és nyávog,sündörög ill kaparja az üveget... Ez természetes is. Amúgy tipikus macskaviselkedése van...
Volt egy fiú cicám, 2014. decemberében kellett elbúcsúznunk tőle (rák, a csontjában is már). 15 éves volt a lelkem. 13 év kinti-benti cica után úgy alakult, hogy sajnos benti cica lett. 2 év alatt sem szokta meg. Ettől rettegek.
Az egyszerű nyávogás nem zavarna, de Nyüzsi nem nyávog, Nyüzsi "sír". Nem kötik le hosszú ideig a műegerek, a madzag és társai.
Bár nem vettem, de házilag pont 3 napja készítettem olyan jutifalat-adagolót. Egyenlőre nem köti le, ha én odébb tolom és kiesik a jutalomfalat, a potyafalatot örömmel elfogyasztja.
Pedig tegnap délután olyan jót aludtunk együtt. Majd' 2 órán át, az ágyban, mellettem. Ilyenkor ő jön mellém.
De a boldogsága nem teljes a szabadság nélkül. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!