A hús miatt morgott?
A macskák tipikusan morognak, ha húst esznek, tapasztalatom alapján. Láttam már egypár macskát.
A macskaeledelt és a többit is szívesen megeszik, de az igazi hús... Annak morgás jár és félti tőlem a cuccot, pedig pont én adtam neki a halcsontokat... S a csuda akarja elvenni az egeret, amit fogott... De akkor is félti. Jelenleg két macska jár a házhoz, mindkettő ilyen. Ez normális reakció.
Lehet, hogy pont azért is csinálta, mert tudta, hogy elvileg az nem az övé lett volna, tehát úgy szerezte meg.
Én amúgy minden nap adtam nyers húst a cicámnak és sosem morgott meg ilyesmi. Mondjuk ő mindig nagyon kis csipegetve evett, csak néha-néha volt, hogy kicsit jobban beindult valami kajára vagy amikor jobban éhes volt, akkor elkezdte a húst egészben marcangolni.
Jah, jellemzoen nem is a hus, amire beindulnak, hanem a _Zsakmany_, amit ok egyedul szereztek meg. :)
Az ember neha hajlamos elfelejteni, hogy a macskak azert ragadozok.
Megjegyzem, ez a morgas-minden reakcio nem agresszio, legalabbis nem a klaszikus formaban. Ha egy kicsit "tokosebb" vagy, siman el tudod venni tole - vagy, megfelelo kapcsolat eseten, el is tudod kerni tole. Szoval, ez nem olyan etelfelto morgas, mint a kutyaknal, ez inkabb streszlevezeto morgas.
Elhiszem ,hogy ijesztő volt, de nagyon aranyos :)
Én is zsákmányolásra tippelnék és egyébként szerintem ha odamentél és elvetted volna sem csinált volna semmit sem veled. Én szoktam néha azt csinálni,hogy a cicának szánt husit nem a saját tálkájába tettem és nem a helyére és hagytam,hogy ellopja. Kiül a boldogság az arcára, és büszke magára. :D Mulkor volt ugyanez a szitu és tök véletlenül elindultam vele egy irányba ő meg ha mi sem történt volna "kiejtette" a husit a szájából, azt hitte nem veszem észre.
Nekünk is morgott már és azért mert félig ráfeküldtünk a takarójára. Sőt olyan is volt már mikor takarítottam és nem tettem neki vissza a helyére addig csesztetett míg be nem mentem vele és oda állt mellé és nyávogott. Nem hülyék, rengeteg eszük van.
Kedves kérdező azóta nem csinált ilyet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!