Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Maine Coon cicámra a szüleim...

Maine Coon cicámra a szüleim vigyáztak 8 hétig. Ha fésültem nekem is játszott a kezemmel, de most már nem csak karmol, harap is. A szüleim féltek tőle, és mivel fésüléskor morgott inkább nem merték. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nagyon nagy cica 13kg.

Ha játékból is kapunk egy taslit az napokig tud fájni.

Tündéri cica egyébként, de a fésülést egyszerűen rühelli. :(

2 hónapja még könnyebben ment, de sajnos a kislányom kórházba került ezért nagyon ritkán láttam a drágaságom. :(

Amikor hazajöttem, ugyan úgy viselkedett mint mindig, hozzám bújt, és simogattam órákig, ő pedig az ölemben aludt.

A hátát engedi fésülni, de a farka már ilyenkor is idegesen járkál ide-oda. Ha a pocijához megyek elkapar, vagy megkarmol, sőt figyelmeztetésül meg is harap. Nem tudom mit tegyek. Félek nagyon becsomósodik, már a hajlatokban érezni apró csomókat..

Gondolkodtam cica kozmetikán, de amikor felhívtam őket vagy nem vállalták, vagy altatni szerették volna, amibe nem mentem bele mert félek.

Az állatorvosunk felesége is cica kozmetikus, ő csak altatással merte volna megoldani.

Mondjuk az árát is megkérik. Nem tudom milyenek az árak máshol, de itt ezért 50rongyot kérnek. Igaz altatással együtt.

Mit tegyek? Mivel hosszú szőrű cica muszáj fésülni 2-3 naponta legalább!!

Tudtok valamit ajánlani? Vállaljam az altatást?

Köszönöm szépen előre is mindenkinek!

2013. júl. 6. 09:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

50 ezer?hol élsz?Elmegyek és megcsinálom neked ébren :D

Ha csak apró csomók vannak azt még egyszerű kibontani/fésülni,érezze a cica,hogy te vagy a főnök!Ha meg mer harapni akkor nem érzi.Hívj egy idegent akitől megszeppen és csomómentes macskád lesz,de 50et nehogy kifizess valakinek!

2013. júl. 6. 09:32
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez mekkora szemétség az emberektől. Mármint, hogy ennyire lehúznának. Az ivartalanítás is altatással megy, az volt nálunk 6600 Ft, akkor az a szemét nő mit akar ennyit kérni?!!! Bocs, de felháborít a pénzéhség. Én tuti nem vinném hozzá az állatom, mert még nem is korrekt. 10 ezret adnék, de többet nem. Ha nincs más megoldás legeslegvégső esetben adatnék neki bódítót és én csinálnám meg. Nekem volt egy ismerősöm, aki évente eljátszotta ezt a perzsa cicájával. Elaltattatta és ilyenkor megfésülte, megfürdette. Én furán néztem rá meg sajnáltam a cicát. Nem igazán alkalmaznám...

Nem tudom, hogy mit tennék, lehet kipróbálnám azt a fogás, amit az anyamacskák alkalmaznak vagy a kandúrok párzásnál, hogy megfogják azt a bizonyos pontot ott a nyak tövénél és a cica mozgásképtelen lesz egy darabig. Nem fáj neki, de ehhez baromi nagy ügyességre lenne szükség és persze mellette gyorsban kifésülni neki a pociját, hónalját.

2013. júl. 6. 09:44
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Én is sokallom, de nem tudom mit csináljak. Meg sem oldaná nagyon a dolgot, mert azért 3-4 naponta át kellene fésülnöm. :(

Ezt a bódítós dolgot még nem hallottam, de bevallom nagyon félnék tőle.

Lehet valahol kapni állatoknak valót? Ráírják milyen mennyiséget kell adni kilónként vagy hogyan?

Nem lehet belőle baj?

Ha biztonságos én kipróbálnám.

Próbálom szoktatni egyfolytában vissza a fésűre, de most is szétverte, megkóstolta a kezemet.

A vicc az, hogy felugrik az ölembe dorombolva, hasra fordul, hogy simizzem, de amint elkezdem óvatosan fésülni mintha kicserélnék.

2013. júl. 6. 11:19
 4/8 anonim ***** válasza:

Szóval nincs időd fésülni pár naponta ha jól értem.Nyírasd le,bár ha fésülésért 50et akartak kérni akkor ez lesz vagy 100.

Hol élsz?Hátha tudok arrafelé olyat aki csinál ilyet.

2013. júl. 6. 11:25
 5/8 A kérdező kommentje:

Nem nins időm megfésülni pár naponta, hanem azért nem megoldás, mert nincs 50 ezrem havonta többször, de még most sem adnék ki ilyen sok pénzt egy sima fésülésre. :( Sok pénz elvisz a kezelés, és a kórház, úgyhogy maximum 10-12-öt tudnék most fésülésre/nyírásra költeni.

Köszönöm szépen nagyon örülnék, ha tudnál valakit ajánlani. Százhalombattai vagyok.

2013. júl. 6. 13:20
 6/8 anonim ***** válasza:

Hát az a bódítás igazság szerint altatás volt, csak éppen szerintem kevesebb adag, mert nem tartott olyan sokáig. Már nagyon rég volt ez a tapasztalatom és a nő a macsek gazdája állatorvoshoz vitte a cicát (nem tudom mennyit fizetett) és ő adta be neki azt a szert. Én sem merném bevállalni, de egy állatorvos talán jobban tudja mit csinál, bár ők is változó hozzáállásúak, lehet ez is kirívó eset volt. És lehet tényleg létezik valami kíméletesebb, amitől nem alszik be csak teljesen lenyugszik. Lehet megkérdeznék több orvost is a környéketeken. Sajnálom, hogy ilyen kis dinka a cicád, mondjuk az enyémek sem szeretik, ha a pocijukat fésülöm, húzok kettő a fésűvel és már fel is pattannak, míg felül még dorombolnak is hozzá.

Remélem találsz valami kíméletes és jó megoldást.

2013. júl. 6. 16:00
 7/8 anonim ***** válasza:

Az a kerdes, miert csinalja?

50e ert meg azt is vallalom, hogy leragja a kezem. :P

Megoldast hozhat, ha kersz olyan nyugtatot neki, amit jellemzoen akkor szoktak adni, ha hosszabb utazasra viszik a cicakat, de szerintem ez max atmeneti lehet.

Ha nekem lenne ilyen problemam, akkor jutalomfalattal ravennem, hogy hagyja a fesulest. Itt arra gondolok, hogy klikkerel tanitanam arra, hogy hagyja magat.

2013. júl. 6. 23:04
 8/8 anonim válasza:
Hát szerintem ne altattass (bocsi ha rosszul írtam, nem tudom hogy kell ezt a szót írni) és ne is adj 50 ezret érte. Nekem is hosszú szőrű cicám van és amikor a hátát fésülöm tűri de ha máshol ő is harap. Nem tudom menyire lenne jó ötlet de ha felveszel egy kesztyűt nem érzed a harapást. A mienket ivartalanítottuk és hát ahoz elkellet altatni és a műtét után mikor még hatott az altató akkor a doki kivágta a csomókat. De szerintem csak neked kéne próbálkozni mert egy idegen embertől se lenne jobb a helyzete. vagy ha többen lefogjátok egy pl a fejét fogja a másik meg a lábát akkor te megtudnád fésülni. Mi is hárman szoktuk a csomókat kiszedni belőle.
2013. júl. 6. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!