Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Sziámi cica szoktatás után...

Sziámi cica szoktatás után megszokná, hogy 1-1 hétig egy macskás ismerősünknél lakna, amíg mi nem vagyunk otthon?

Figyelt kérdés
Mert ugye nayon ragaszkodó fajták. Először nem maradna ott egy hétig, csak 1-1 napig, és vinnék neki valami saját ruhát az illatommal. mit szólna hozzám 1 hét után? Megoldható lenne egyáltalán?

2012. okt. 26. 20:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szerintem egy macskának se tenne jót, de írjanak mások is, hátha nem jól gondolom.
2012. okt. 26. 20:33
 2/12 A kérdező kommentje:
elég sok embernek van macskája, sziámija is. na most közülük soha senki nem uatzuk el a macska miatt/nélkül? tanácsok jöhetnek :))
2012. okt. 26. 20:34
 3/12 anonim ***** válasza:
A sziámi nagyon-nagyon ragaszkodik a gazdájához. Sokkal jobban, mint egy átlagos házicica. Mi is megpróbáltuk 1 napra itthon hagyni, de másnap olyan nyávogást és ránk csimpaszkodást csinált, hogy azóta nem megyünk sehova nélküle. Ha nyaralni megyünk visszük magunkkal. Ti nem tudjátok megoldani, hogy magatokkal vigyétek?
2012. okt. 26. 21:03
 4/12 anonim ***** válasza:
Nem, sajnos nem, mert amikor mi elutazunk, nem a szálláson ülünk, hanem kb egész nap a várost járjuk, a tengernél vagyunk stb stb. (bocsi, a másik felhasználómon írok most) Így kb egész nap egyedül lenne a szálláson. Ééés mivel nagy család vagyunk, a mi cuccaink is alig férnek be a kocsiba, nemhogy a macska wc, fekhely. Tudom, elég gyenge kifogások, de másrészt a szüleim (16 éves vagyok) csak így engednek cicust. Sajnos ez van. Ötletek? De, azért nem mondok le a cicáról, mert évi 3-4 hét miatt nem szeretnék lemondani egy 15 évre szóló társról. Remélem megértettek.
2012. okt. 26. 21:11
 5/12 anonim ***** válasza:
Egy állat tartása komoly felelősség, nem lehet időnként lepasszolni. Neki nem tudod elmagyarázni, hogy csak nyaralsz és vissza fogsz jönni. Vagy a nyaralás vagy a macska.
2012. okt. 26. 21:36
 6/12 anonim ***** válasza:
Azért kíváncsi lennék, hány olyan ember megy el nyarlani, akinek van macskája. Rádaásul úgy, hogy na majd a szomszéd bejár naponta 2x megetetni. Itt pedig arról lenne szó, hogy kiskorától járnánk a barátnőmhöz macskástul, ott lennénk náluk, megszokná azt a helyet, ott lenne egy vele egy idős macsek is. 2 hónap telne el, mire meglenne az első elutazás.
2012. okt. 26. 22:09
 7/12 Mecse ***** válasza:

Nézd, hogyha szerinted ez így rendben van, akkor miért kérdezed meg másoktól? :)

Nincs olyan hogy mindenki egyetértsen valamivel.

Szerintem is jobb a cicádnak hogyha addig valaki olyannál van akit kedvel már, megszokott, és játszizhat addig egy korabeli macsekkal, mint hogy ott legyen hagyva magára egész napokra amíg ti várost néztek.

Nem hónapokról van szó, hanem pár napról, szerintem ez messze messze messze messze jobb megoldás mint valakit megkérni hogy "ugorjon be megetetni", ahogy szerintem is sokan csinálják.

Egyébként attól még hogy valamit sokan csinálnak, az a valami nem lesz helyénvaló, szóval ez az érv eleve kiesett :).

Nem lesz tőle semmi baja a cicádnak, hiányozni fogsz neki az tuti de el lesz foglalva addig mással, és mire észbe kap már otthon is vagy.

Én mindenhova viszem a cicámat és mégsem harapom le olyan fejét aki nem tudja ezt megtenni (mert a cicának sem lenne jó idegen helyen magára maradni egész napra).

2012. okt. 26. 22:24
 8/12 anonim ***** válasza:
Köszönöm szépen a megértést és normális választ. Igazából megnyugtatatást vártam, mert eddig nem volt benti cicánk, akinek valakinél laknia kellett, ha elutaztunk, sőt nekem még nem volt macskám se úgy igazán - szóval a szüleim is ezt az ugorjon be a szomszéd módszert alkalmazták az előző cicusoknál. Én is nagyon szívesen vinném, csak épp lehetőség nem igazán van. De köszönösm, amint megjön, és beszokik ide, elkezdem áthordani és szojatni. Ha valakinek van még tippe, megköszönöm ha megosztja velem.
2012. okt. 26. 22:52
 9/12 anonim ***** válasza:
Ami nyugtalanít(ott), hogy sziámi cicáról van szó.
2012. okt. 26. 22:53
 10/12 anonim ***** válasza:
Nekem is sziámim van, még kicsi, 3 hónapos. Kb 1 hónapja van nálam, én úgy csináltam, hogy heti 1-1 napra átvittem a szüleimhez. Megkedvelte őket is, így most már biztos vagyok benne, hogyha elmennék pár napra akkor ott is remekül meglenne. Attól hogy sziámi, ugyanolyan macska mint a többi, annyi a különbség, hogy teljesen egyedül nem szeretnek lenni. (Az enyém is nyávog ha kiteszem a lábam már az udvarra is.)
2012. okt. 27. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!