Mennyi idős korban lehet megfürdetni a macsekot?
De minek fürdetni?
Ha csak nem kiállítási "díszmacska", akkor teljesen felesleges kínozni szegény állatot!
A macskák gyűlölik a vizet, nem tudom hallottad-e...
A bolhák, kullancsok, stb. ellen van olyan parazitairtó csepp, amit a nyakára vagy fültövére kell cseppenteni, az megoldja a problémát.
Hát pont akkor lesz jó idő, mire 4 hónaposak lesznek.
De télen se rossz, mert a lakásban meleg van!
Én inkább nagy ritkán (évente 1x-2x) megfürdetem a macskáimat, mint mondjuk úgy járjak, hogy véletlen pl. étolajat ránt magára vagy valami, aztán kivájja a szememet, mikor fürdetem. Adódhat bármikor olyan, hogy meg kell a macskát fürdetni, mert szennyeződik a bundája olyannal (lakásban is előfordulhat!) amit jobb ha nem nyal le, én a magamrészéről úgy vagyok vele, hogy nem akkor akarok elkezdeni gyakorolni, mikor muszáj, meg megmagyarázni a sok éves macskának, ami még vizet se látott, hogy nem akarom belefojtani, de le kell fürdetni...
Egyik macskám pl. addig rohangált egyszer, míg beleugrott a kádba, amiben hipós víz volt egy lavorban. Akkor is muszáj volt megfürdetnem azonnal, nem volt elég "letörölgetni". Nem bántam, hogy nem egyik sokkhatás éri a másikat, hanem már ismerte a fürdést legalább és nem volt annyi baj vele.
6 hetes kortól,DE meg KELL szárítani!
Én havonta fürdetem a "díszmacskáim".
Kicsit maradi a többség felfogása ebben a témakörben.
Kutyát okés fürdetni,de macskát nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!