Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Van rá esély, hogy a macskám...

Van rá esély, hogy a macskám nem fog madarakat ölni?

Figyelt kérdés
Van egy macskám, aki az udvaron lekik, és még egy éves sincs, de már hihetetlenül sok egeret fogott, van, hogy egy nap többet is...De madarat még egyszer sem fogott, pedig rengeteg van a ház körül...Néha látom ahogy meredten néz mondjuk egy rigót, de nem is indul el felé...Én nagyon nem szeretném, ha madarakat fogna, mert nagyon szeretem őket.Szerintetek lehetséges, hogy a későbbiekben sem fogja megölni őket???

2015. ápr. 15. 07:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Lehetseges, de kicsi a valoszinusege.

Meg fogja tanulni hogy kell elkapni oket.

2015. ápr. 15. 07:40
 2/13 anonim ***** válasza:
Talán a rágcsálókat könnyebb megfogni, a madarak meg valamennyire tudnak magukra vigyázni, de a macskában nagyon erős a vadászösztön. Talán ha játékkal minden nap el fárasztod valamennyit segít
2015. ápr. 15. 07:50
 3/13 anonim ***** válasza:
Tudtommal a csengettyűs nyakörv erre való, amikor a macska a madarak mögé oson, akaratlanul is megcsörgeti a nyakörvet, így a madarak még idejében el tudnak repülni.
2015. ápr. 15. 11:08
 4/13 anonim ***** válasza:
Nálunk van olyan, hogy egy nap 3 madarat is megfog.
2015. ápr. 15. 11:56
 5/13 anonim válasza:
50%
Nem hogy örülnél annak hogy vadászik, és eltud kapni egy madarat... -.-" ez jelzi azt hogy fitt és egészséges testileg is és szellemileg is... Egyébként az ilyen embereknek nem való macska, akik az alapvető ösztönétől akarják megfosztani... Ez neki olyan mint ha neked azt tiltanám meg hogy levegőt vegyél...
2015. ápr. 15. 13:30
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm az első négy válaszolónak!Utolsó meg egyszerűen szánalmas!!!Mégis mit képzelsz?!Tudod te, hogy az emberek nagy százaléka szobában tartja a macskáját, és azok a macskák még csak nem is hallottak egérről?!Egyszerűen megkérdeztem, hogy lehetséges-e, hogy nem fog majd madarakat, egy szóval sem mondtam, hogy erőszakkal elzárom előlük(ahogy egyébként sokan teszik)Én szeretem a madarakat, és sajnálnám, ha a macskám megfogná őket, hát olyan nagy baj ez?!Sokkal inkább neked nem való állat, ha semmiféle részvétet nem érzel egy ártatlan, kedves madár iránt...Ha pedig mindenáron kötözködni akarsz, akkor inkább a való életben éld ki idegbeteg hajlamaidat, mert itt senki sem kiváncsi rá!!!
2015. ápr. 15. 19:02
 7/13 A kérdező kommentje:
Na jó, így visszaolvasva kicsit elvetettem a sulykot, de rettenetesen felidegesített, hogy akármilyen ártatlan kérdést is teszek fel, mindig akad egypár "okos", aki eltanácsol az állattartástól...
2015. ápr. 15. 19:06
 8/13 anonim ***** válasza:

Az igazi problema az hogy te nem annak latod a macskat, ami valojaban. A hazimacska egy ritka verengzo gyilkologep, hatekonyan ol, es nagyon gyakran pusztan kedvtelesbol. Ilyen allat keves van a Foldon, mert a ragadozok altalaban csak a taplalkozas miatt olnek, de a hazimacska nem.

Nyilvan konnyu egy aranyos, nyavogo, elo plussallatnak tekinteni, de nagyon nem az.

A fenti hozzaszolasok arra utaltak, hogy ha nem tudod elfogadni a macskad valodi termeszetet es szemelyiseget, akkor lehet el kellene gondolkodni hogy tenyleg jo otlet-e a macskatartas.

2015. ápr. 16. 07:27
 9/13 anonim válasza:
Nyugodj meg....ha nincs egy éves a macska akkor csak próbálkozik feszegeti a határokat egy kis idő múlva majd a fára mászás lesz a sláger csak ilyen piciknél nem biztos hogy le is fog tudni jönni elsőre....Nekünk is van egy kis macskánk előszeretettel vadászik mindenre még a kutyának a farkát is levadássza :))))).....Egy éves kora után lefog nyugodni...nem fogja bántani a madarakat csak az egerekre fog pályázni...
2015. ápr. 16. 11:04
 10/13 A kérdező kommentje:
Utolsónak nagyon köszönöm, és ebben is reménykedem, hogy később egy kicsit "nyugodtabb" lesz...:)Utolsó előttit meg nem értem...Hol írtam én olyat, hogy nem tetszik a macskám személyisége?Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy a macskák nem éreznek szánalmat, hogy abszolút függetlenek, stb...És egyébként ez tetszik is bennük, mert különböznek a többi állattól.Pontosan tudom, hogy ha a macskám madarakat akar majd ölni, akkor azt is fogja tenni, annak ellenére, hogy sajnálom a madarakat, amivel szerintem nem vagyok egyedül...De amit nem értek, az az, hogy az írásaimból hogy következtettetek arra, hogy én nem szeretem a macskám személyiségét, hogy el akarom tiltani a madaraktól, és egyéb badarságok...Mert én akárhogy olvasom, sehol nem látok ilyesmit.
2015. ápr. 16. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!