A cicám kedd óta van nálam. Az előző gazdi azt mondta, akkor volt féreghatjva, és mehet a hasa. Viszont még most éjszaka is hasmenése volt, jól szétkente az alomtálca mellett. Mitől lehet?
a tészta csak kóstolóba volt. egyébként előtte direkt utánanéztam, és ezt találtam: "Amennyiben diétás menü összeállítására kényszerülünk állatunk egészségének megőrzése érdekében, akkor a tésztát (kiváltképp ha az durum lisztből készült) is nyugodtan használhatjuk kitöltőként."
Elképzelhető hígabb széklet a féreghajtó után, de az max. 1 napig tart és nem hasmenés szerű, csak hígabb.
Kölyök cicák lehetnek fostosak, (bocsánat, nem tudom máshogy mondani) ha túl sokat gyömöszölik, emelgetik őket megnyomva a hasijukat. Minnél hamarabb mutasd meg dokinak és ügyelj arra, hogy sokat igyon. A hasmenéstől is kiszáradhat.
A gazdiváltás, környezetváltozás stresszt jelent a cicának. Pár napig attól is mehet a hasa. Ha 3-4 napnál tovább tart akkor mindenképpen orvoshoz kel vinni.
Ilyenkor az evésnél fontosabb, hogy igyon. Vizet vagy laktózmentes tejet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!