Lassan egy hónapja nem jött haza nőstény 10 hónapos cicám. Előkerülhet még?
Azért néhány ember itt nagyon nagyon el van tévedve...
Emberek, akik azt mondják, hogy a macskának kell a szex meg a gyermekvállalás! Láttátok már kandúr macska péniszét akció közben? Tüskés, horgas, a nőstény macskának brutális fájdalmat okoz vele. Nem azért csinálják, mert orgazmust érnek el, hanem azért, mert az ösztön és afajfenntartás ezt hozza ki belőlük. Az állatok rohadtul NEM ÉLVEZIK a közösülést, nem úgy vannak, mint az emberek, az egyetlen állat a delfin, amelyik képes orgazmusra! (A hím egyedek ejakulálása sem egyezik meg az orgazmussal!) Szerintetek egy nőstény macska mért visít keservesen közösülés közben? Hát nem az élvezet miatt...Megnézném a kedves válaszolót, mikor egy kaktuszt tömködnek belé, mennyire lesz szüksége utána intim együttlétekre...
Szüksége van gyermekvállalásra? Akkor 3-4 hónaposan, esetleg korábbanmégis mért hagyja ott a kölykeit teljesen egyedül, gondoskodás nélkül? Sok macska nemhogy otthagyja, de el is űzi magától... hát valószínű, baromi nagy szüksége van a gyermekvállalásra, tényleg... Ennyire nem lehettek buták, hogy azt gondoljátok, a macska úgy viselkedik, mint az ember, ugyanolyan érzelmei vannak...
Van 4 macskám, mind ivartalanítva. Kijárósok, most is épp itt játszanak a kertben. Tök vidámak, makk egészségesek, egyikőjük 17 éves, pedig nem panelban nevelkedik, nincs macskabiztos kerítes, se kifutó, szabadon jönnek-mennek (igaz, egy forgalomtól távol eső részen lakunk), élvezik az életet, ami számukra nem 3-4 év, tiszta sebesen, gennyes méhgyulladás nélkül, egy fél napra max elmennek, estére hazajönnek, pincébe bezárva alszanak (sok a róka felénk). Nem kell ahhoz bezárni egy macskát, hogy 3-4 évnél tovább éljen.
az ivartalanítas ellen meg ez a legfőbb indok, hogy ellepnek az egerek? Emberek, voltatok menhelyen életetekben? Voltatok a noé honlapján, néztetek macskamentős oldalakat facebookon? Ha most az összes gazdis cicát ivartalanítanák, még mindig maradna 2-3x annyi ivaros macska, akár kint a szabadban, akár menhelyen, hogy siman túlszaporodnak. Az enyémek ivartalanítottan fejenként 2-3 egeret, madarat, nyestet, patkányt hazahoznak naponta. A környéken 3an tartunk macskát, 7 háznál vannak tyúkok, disznók, amiknek a kajájara simán rámennek a rágcsálók. Hármunk macskái rendben tartják a környéket, nem lepnek el minket a dögök, pedig nem szaporodnak agyon vissza a macskák. Ha tojtok kifizetni pár ezrest egy macska ivartalanítására, akkor írjátok azt, ne keressetek hülye kifogásokat és írjatok ide világrengető hülyeségeket!
A macska ketrecbe zárásával én sem értek egyet, bár ha olyan helyen laknék, ahol napi szinten gázolnak el macskákat vagy valami, akkor nyilván más a helyzet.
De azért tényleg, gondolkodjunk már kicsit, imádom a macskákat, mindent megteszek értük, de ne kezeljük már úgy őket, mint az embereket, ők mégiscsak állatok!
Teszem hozzá, most is itt van velem 3 kb 2 hetes cica, zacskóba csomagolva dobták ki őket, menhelyi önkéntesként ideiglenes befogadó vagyok, nevelem őket, míg örökbe nem adhatóak. Esetleg ha több ivartalanított macska lenne, a picik anyja nem lett volna vemhes... de az már kit érdekel, hogy a ti felelőtlenségetek miatt más költi a pénzét, idejét, energiáját... Természetes kiválasztódás, mi?!
Az ösztön mégis ráviszi a nőstényeket is a szaporodásra. :) Az én anyamacskámat nem lehetett bent tartani, és ahhoz képest, mennyire rossz volt neki, fogadott sokszor 4-5 kandúrt is, ha nem engedtük ki, meg volt bolondulva.
A szabad élet igenis kell nekik. És ha csak az tartana macskát, aki úgy tartja, ahogy itt egyesek leírják, ivartalanul, zárt kertben, csak olyan helyen, ahol 0 a forgalom, sőt kutya sincs a környéken, akkor nem lennének macskák.
Egy dolog, hogy te olyan helyen laksz, ahol nincs nagy forgalom, de a macska több kilométert is bejár. Hacsak nem tanyán élsz az Isten háta mögött, megnézem, hogy nem jutnak autóút közelébe. De megölheti a kutya is, de gondolom, azon a csodaföldön még macskaölő kutyák sincsenek. De leesik a háztetőről, beszorul egy kerítésbe, csapdába lép a falu határában, és még sorolhatnám, hányféle veszély leselkedik rájuk.
A válaszíró 89%-ban hasznos válaszokat ad.
# 12/16 Időpont ma 14:59
"Az állatok rohadtul NEM ÉLVEZIK a közösülést, nem úgy vannak, mint az emberek, az egyetlen állat a delfin, amelyik képes orgazmusra!"
Minden kötekedés nélkül az ember szerinted mi? Növény vagy gomba? Csak azért kérdezem mert nem az állatok országához soroltad. Vagy mik vagyunk szerinted?
16: Egy biztos, én nem akarnék kiherélt/ivartalanított emberként élni a kis biztonságos lakáskában, ahol egyetlen dolgom várni, hogy gazdi kipakolja elém az alutasakos macskakaját. :)
Mondom: kár, hogy a macskákat nem lehet megkérdezni. Csak lesznek az önző gazdik szórakoztatóeszközei panellakásban, és senki sem kérdi meg, jó-e az úgy nekik.
Tény, rendszertanilag az ember az állatok országába tartozik. Mégis jelen kérdésben szerintem nem a biológia szerinti rendszertan szerint vizsgálandó az "ember", mint élőlény, mivel ezen kérdésben az "ember" nem mint ösztön vezérelt lény jelenik meg a többi "állathoz" képest.
De jó, akkor ha így jobban tetszik, az állatok országába tartozó többsejtű élőlények közül az ember, mint faj, és a delfin, mint faj képes orgazmusra.
Drágám, már máshogy nem tudom elmagyarázni, az, hogy te egy 0 vagy szövegértésből, az legyen a te bajod... Azért megpróbálom a te szinteden is elmagyarázni:
Nem a macska bezárása mellett érvelek, ahogy írtam, az én macskáim is a jelen pillanatban is kint szaladgálnak, szabad a tér előttük, se macskabiztos kerítés, se ketrec. Nem panelban élek itt csodaföldön, ahogy nevezted, hanem falun. Ivartalanított cicáim életkora: 17, 14, 6, 6 év. Épp ugyanolyan veszélyek lesnek az én macskámra, mint a tiédre, itt is vannak kutyák, itt is van erdő, igaz a csapda illegális, de biztos vagyok benne, hogy van. Érdekes módon az általad megjelölt 3-5 évet minden általam tartott macska túlélte a tieiddel szemben, aki esetében a macska fogyóeszköz. Teszem hozzá, a macskáim nem alutasakost kapnak, mert szemétre nem vagyok hajlandó pénzt kiadni, minőségi száraz tápot esznek házi koszttal keverve + az általuk összefogdosott minden finomság.
Úgyhogy nekem ne a panelkuckó macskákkal gyere, már többször leírtam, hogy én egy macskámat se zártam négy fal közé (hazudok, a három szopis még nincs kint), sőt, még írtad is, hogy ki merem engedni, mert itt nincs nagy forgalom, szóval azt se tartom kizártnak, hogy a pici agyad feldolgozta az infót... Ezzel a panelos támadással viszont beismertél mindent, másba már nem tudsz belekötni, nekem van igazam...
Jah és csak úgy mellesleg... az ivartalanítással nem kötik ám be a lyukat és nem vágják le a fütyköst, szóval a párzás lehetősége adott, csak a kölykök nemzése nem... Akkor minden szerencsétlen nő, akinek valamilyen úton módon nőgyógyászati műtétre (a gyengébbek kedvéért kipakolásra) volt szüksége, vagy minden férfi, aki vazektómiát (szintén a gyengébbeknek: ondóvezeték elkötése) az nem teljes férfi vagy nem teljes nő? Nem élhet többé nemi életet? Okoska :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!