Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macska karmának átvilágítása?

Macska karmának átvilágítása?

Figyelt kérdés

Lehet hülyeséget kérdezek, még nem próbáltam, de most ez így eszembe jutott :D

Félek levágni a macskáim karmait, még csak esélyt sem akarok arra, hogy esetleg fájdalmat okozzak nekik...

Azon gondolkodtam, hogy ha zseblámpával átvilágítanám a karmaikat, látnám, meddig tartanak bennük az idegek?

A férjem meg tudja őket fogni a grabancuknál úgy,h ogy ne mozogjanak, így legalább ez a fele könnyen kivitelezhető lenne...

2015. márc. 27. 14:09
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos választ, pontosan erre voltam kíváncsi! :)

Éppen ezért szeretném ha mozdulatlanok lennének, hogy véletlenül se tudjak belevágni ott, ahol már nem szabad, de végül is kis "kötélhúzással" akár egyedül is meg tudom oldani...

Szerencsére fehér karmaik vannak, így biztos, hogy látni fogom a lényeget.

Betadine van, de remélhetőleg nem lesz rá szükség, Isten ments hogy fájdalmat okozzak nekik.

2015. márc. 27. 14:43
 12/21 A kérdező kommentje:
Láttam már hogy csinálja, de sajnos úgy dolgozunk, hogy nyitvatartási időben esélytelen vinni őket, csak ezért meg egyikünk sem venne ki szabadnapot... én vagyok i9lyen hülye, hogy szeretnék teljesen biztosra menni, nehogy kárt okozzak benne :)
2015. márc. 27. 14:44
 13/21 Quasar07 ***** válasza:
0%

Hát te nem vagy teljesen normális😂😂😂

Nem véletlen van karma annak a szerencsétlen állatnak!

Ha zavar hogy kapar akkor rakd ki, és legyen kinti cica.

Vagy szoktasd le róla. Én is így csináltam mind az 5 macskámnál, és sose volt rájuk panasz. De lereszelheted a karmát, ez jobb a vágásnál.

2015. márc. 27. 14:48
 14/21 anonim ***** válasza:
0%
Ragozhatod, ameddig akarod, még ha az utcáról mentetted is őket, ennél illik okosabbnak lenni, ha már...
2015. márc. 27. 14:48
 15/21 A kérdező kommentje:

Nem tudom hogy emberek ennyire hülyék, vagy direkt akartok bosszantani :) Nem kiműttetni akarom a karmukat, nem is tőből levágni, csak rövidíteni rajtuk egy kicsit, amitől bajuk nem lesz.

Valóban, nem véletlenül van rajtuk hanem azért, hogy odakint életben maradjanak. Idebent nem kell nekik semmiért küzdeniük, ha meg pofozkodni óhajtanak, még mindig lesz nekik mivel, és ha netán mégis úgy adódik hogy lesz hova kimenniük, a karom visszanő.

Engedelmeddel az utcára nem rakom ki őket, nekem lenne a legkönnyebb az életem, ha kertes házban élnénk.

Köszönöm a válaszokat, megkaptam az infót amit kerestem, a továbbiakban jó chatelést egymással, én megyek karomvágóért!

2015. márc. 27. 14:51
 16/21 A kérdező kommentje:
A reszelést ajánld az állatorvosoknak is, nyilván ők is rosszul tudják!
2015. márc. 27. 14:52
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
Te most kihez beszélsz? És ne túlozzunk, drama queen, senki nem mondta, hogy tedd ki őket az utcára.
2015. márc. 27. 14:54
 18/21 anonim ***** válasza:
50%

Mondjuk, ha mentett cicak, akkor azert kevesbe tanacsolom a "finoman, fesules kozben" kivitelezett karomvagast, foleg, ha nem hagyjak, hogy piszkald a mancsukat. Szoval, lehet, hogy nem art akkor, ha a ferjed is keznel van, mert egy macska mestere annak, hogy ugy facsarogjon, hogy a vegen azt sem tudja az ember, melyik reszet vagja :)

Megjegyzem, ha belevagsz a karmaba (az elo reszbe), valoszinuleg megharap :P Bar, feher karmu macskanal elegge "muveszet" lenne belevagni az elo reszbe, szoval, igazabol nincs miert aggodnod :)

2015. márc. 27. 15:11
 19/21 anonim ***** válasza:

A tengerimalacos vagyok.

A cicáknál bonyolultabb lehet, mert be tudják húzni a karmukat.

De a vágásirányra figyelj, sose szemből, hanem oldalról vágd.

[link]

2015. márc. 27. 15:29
 20/21 Maxitabi ***** válasza:

Szia, én is rendszeresen vágom a két cica karmát, pedig van kaparófa is..:)))

Szóval meglátni simán a normál fénynél is, hol kezdődik az ér! Akkor kell nekiállni,amikor elég mélyen alszanak - mint a gyereknél... Jutifalival lehet nyugtatni közben.

Nem kell túlmisztifikálni, próbáld meg nyugodtan!

2015. márc. 27. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!