Macska karmának átvilágítása?
Lehet hülyeséget kérdezek, még nem próbáltam, de most ez így eszembe jutott :D
Félek levágni a macskáim karmait, még csak esélyt sem akarok arra, hogy esetleg fájdalmat okozzak nekik...
Azon gondolkodtam, hogy ha zseblámpával átvilágítanám a karmaikat, látnám, meddig tartanak bennük az idegek?
A férjem meg tudja őket fogni a grabancuknál úgy,h ogy ne mozogjanak, így legalább ez a fele könnyen kivitelezhető lenne...
A szegény macskák lakásban élnek, így az említett dolgok nem érvényesek. Cserébe ők keserítik meg az én életemet a folytonos kaparászással és azzal, hogy a karmaikat aláakasztva kinyitják az összes szekrényt és fiókot, és azokban tombolnak.
Szóval mit gondolsz, ha átvilágítom a karmukat, látom vajon az idegeket? :) A férjem még nem ért haza, nélküle nem fogják hagyni, feleslegesen meg nem vennék karomvágót.
Miért akarod levágni? Hosszú? Csak akkor kell vágni, ha behúzott állapotban is jócskán kilátszik, akkor nem elégséges a kopása. Annyi körmöt, amit visszahúzva elrejt a talppárnája, hagyni kell neki. És ha még nem csináltad, sehogy se vágj bele, bízd dokira.
Ha meg csak simán körmözhetnéked van, menj te körmösshöz, hagyd a cicókat békén.
Ha a karomvagas felmerul, gondolom, benti macskak, szoval, az eger es a kutya elegge valoszinutlen...
Viszont, hacsak nem teljesen fekete macskak (szuperfekete, fekete bajsszal, fekete tappancsokkal), akkor folosleges atvilagitani, mert egeszen jol atlatszik - meg amugy is, eleg csak a veget vagni (a "kampot")
Viszont, a megfogni a grabancanal fogva, es ugy vagni, nem jo otlet, mert attol megijednek, es negativ dolgot tarsitanak hozza. Pedig, ha szep nyugodtan megfogod, es karomvagoval (vagy koromvagoval) levagod a karom veget, "eszre sem veszi". Aztan a vegen egy darab jutalomfalattal megerosited benne, hogy semmi problema, senki sem bantja.
A kaparászás azért van, mert koptatni akarja a körmét. Koptatófát vagy egyéb koptatófelületet kell nekik biztosítani.
Aki ennyire dilettáns ehhez, annak miért van több macskája is?
Kedves 81%-os, nyilván a macskáimnak jobb lett volna az utcán meghalnia, mint a dilettáns gazdája bútorait kaparnia :)
Több kaparófájuk is van, használják is, macskamenta is van rajtuk, csakhogy mellette előszeretettel használják továbbra is a bútorokat.
Rájuk szólni nem lehet, kicsik még, ha nem látom csinálják tovább.
Vlamait pedig kénytelen vagyok tenni a dolog ellen, és ha már az ajtókat nem tudják nyitogatni, az csak nyerő állapot. Bajuk nem hiszem, hogy lesz tőle.
Megpróbálom akkor magam levágni, de nem szeretik ha a mancsukat piszkálom, legalábbis az egyikük tuti, hogy hisztériázni fog.
Mindegy, így megoldom, köszönöm a válaszokat!
Macskakarom ügyben ugyan nincs tapasztalatom, de tengerimalacéban igen (gondolom hasonló a probléma).
A legegyszerűbb egy mobiltelefon lámpájával (szinte mindegyikben van), vagy egy USB-s LED lámpával átvilágítani
Még a legfeketébb karmok esetében is létszik az ér, amibe nem lenne jó belevágni.
Azért legyen kéznél Betadine (vagy egyéb fertőtlenítő), ha mégis rosszul sikerülne egy-egy vágás.
Előző vagyok.
Vagy egyszer vidd el egy állatorvoshoz karmoltatni (1-2 ezer Ft) és ellesed a technikát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!