Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi lehet csinálni egy farkasto...

Mi lehet csinálni egy farkastorkú újszülött cicával?

Figyelt kérdés
Két napja születtek kiscicáink.Az egyik egyáltalán nem akar enni,teljesen össze van csoffadva.Meg akartam etetni,de kicsorgott a tej az orrán.Korábban már neveltem fel újszülött cicát,de ilyet még nem tapasztaltam.Ezért kinyitottam a száját és láttam,hogy farkas torka van.Mit lehetne vele csinálni,így nem merem etetni,mert félek,hogy a tüdejére megy,de olyan rossz,hogy szegény szenved.Mit lehetrne tenni?Etessem tovább?
2010. febr. 12. 20:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Vagy hívj áállatorvost...Lehet, hogy az majd tud segíteni neki...Vagy elaltatja, és nem fog szenvedni...De ha van remény mindenképp etetsd tovább...
2010. febr. 12. 20:59
 2/13 anonim ***** válasza:
49%
Sajnos el kell altatni, nem életképes.
2010. febr. 12. 21:01
 3/13 A kérdező kommentje:
Szerintem,ha a cica enne mindenképp volna remény.Az a baj,hogy vidéken lakunk és nem tudom,hogy az állatorvos kijönne-e egy kiscica miatt.A múltkor a kutyánkat akarta elaltatni,mert megharapta a másik és elfertőződött.Azóta a kutya sánta ugyan,de felépült és jól van.
2010. febr. 12. 21:04
 4/13 anonim ***** válasza:

Ne add fel a reményt. Nincs valamilyen megoldás?

Nekem az jutott eszembe hogy az állatorvos levezethetne egy kis csövet a gyomrába a száján keresztül és így talán sikerülhetne. Remélem minden rendbe lesz.:)

2010. febr. 12. 21:13
 5/13 anonim ***** válasza:
21:43-as vagyok: vagy be lehetne neki kötni egy infúziót bekötni, hogy ne száradjon ki.
2010. febr. 12. 21:14
 6/13 Winner of Royal Hill ***** válasza:
75%
Most ez lehet hogy durván fog hangzani,de nincs értelme kínozni. El kell altattatni. Bulldogoknál is előfordul az ilyen probléma és az ilyen kicsiket mindig elaltatják,sosem lesz belőlük rendes felnőtt(általában nem is maradnak meg).Sajnálom,de ez van.
2010. febr. 12. 21:21
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy kérdező, szerintem nem tehetsz semmit, ha segíteni akarsz a cicuson, altattasd el. Nyugodjon békében :( Remélem azért a többi cica jól van.
2010. febr. 12. 22:11
 8/13 anonim ***** válasza:
pls. mondja meg nekem valami mi az a farkastorok!
2010. febr. 13. 00:07
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

SAJNOS ez az igazság, semmi értelme nincsen , ha meg is marad akkor sem lesz soha teljes életű cica :(

Mivel egész életében olyan ételekkel kell majd etetni hogy azt úgy tudja megenni hogy ne menjen félre, vagy rá a tüdejére ! Az evés neki mindig csak szenvedés lenne , altasd el inkább mert mire kiszárad , és magyarul kegyetlen de éhen hal addig még sokat fog szenvedni !

Az állatorvosnak kötelessége kimenni !

Hívd fel és mond meg neki , ha nem jön ki szólni fogsz a kamaránál ...

Ezt egy állatorvos írta :(

A műtétet 6-8 hetes korban szokás végezni, ha egyáltalán szóba jöhet a műtét, de sok esetben nem éli meg ezt a kort, ugyanis ezek a kisállatok nem tudnak szopni, nem tudnak enni, folyamatosan félrenyelnek (tüdőgyulladás), állandó sírással alomtestvéreiket és az anyaállatot nyugtalanítják.

Nem utolsósorban az is szem előtt kell, hogy legyen a döntéshozatalkor, hogy ezek a kisállatok folyamatosan éheznek, teljes ép tudatuk mellett.

2010. febr. 13. 11:10
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

Nem kell elaltatni, "elalszik az magától. Az altatás pénzbe kerül.

Az anyja nem tudja szoptatni?

2010. febr. 13. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!