Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Veszett a macskám?

Veszett a macskám?

Figyelt kérdés
olvastam, hogy a veszett macska fejre támad és agresszív. a macskám mindig is agresszív volt, és múltkor odabújtam és ráugrott a fejemre. ez azért van, mert veszett, vagy csak belemásztam az aurájába?
2015. febr. 7. 19:53
 1/7 anonim ***** válasza:
A veszett macska kb. 10 napon belül elpusztul. Ezen kívül nem képes nyelni, tehát folyik a nyála és retteg a víztől - nem a lelocsolástól - hanem nem tud inni, a vízre beindul a nyála és fuldoklik. A veszett macska fejre támad, mert totálisan meg van rémülve attól, hogy sorban bénul lefelé, nem tudja magát irányítani és harapás helyétől függően pár nap alatt leálla légzése, amikro a vírus az agyáig eljut. Szóval a macskád nem hiszem, hogy veszett.
2015. febr. 7. 19:59
 2/7 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen
2015. febr. 7. 20:00
 3/7 anonim válasza:
Macskaknal nem kotelezo,de be van oltva? A veszettsegnel az allatnak navyon nagy szemelyisegvaltozasai lesznek. Ha pl kedves,baratsagos akkor visszahuzodo lesz eleg sok esetben. Ha bizonytalan vagy,vidd el orvoshoz.
2015. febr. 7. 20:01
 4/7 anonim ***** válasza:

Szerintem csak azért mert belemásztál az aurájába...A macska akkor agresszív ha olyat csinálsz ami neki nem tetszik. A veszettségnek több tünete is van, szerintem az hogy a fejre támad csak valami tévhit...

De ha belegondolsz, te is szívesen megpofoznád azt, aki alvás/pihenés közben belemászik a fejedbe :D Hagyd békén amikor Ő nem akarja hogy foglalkozz vele, én se simogatom ha Ő nem akarja, van olyan macska amit lehet nyúzni, van amelyiket nem.

2015. febr. 7. 20:01
 5/7 anonim ***** válasza:

Tehát te ezeket a tüneteket láthatod, ha veszettségre kell gondolnod, de akkor már csak elenéysző napja van hátra.

Ha bővebben érdekel és nem akarod a macskádat betegségekkel felruházni, javaslom olvass utána alaposabban, ne a fejretámadást vedd alapul. Egyébként pedig akkor kapod csak el, ha át tudja harapni a bőröd, ami azért nem gyakori macskáknál, tehát karmolástól nem és ha a harapással ideget ér a vírus, mert csak idegek mentén tud terjedni, de a vérzés nagyon gyakran kimossa, mielőtt elérné az idegeket. Ezen kívül akkor fertőz, ha a nyálmirigyekig eljutott a vírus az ő szervezetében is, de azt szintén észre fogod venni a nyelésre képtelenségből. Kb ugyan azon napon kezd el folyni a nyála, mint amikro fertőzővé válik. Küldjek linkeket is? :)

2015. febr. 7. 20:03
 6/7 anonim ***** válasza:
JA és most enm tudom a who ajánlás mennyi, de ha elviszed orvoshoz veszettség gyanúval és talál is rajta harapást, 10-14 nap karanténba tartja. A veszettséget kimutatni pedig csak az agyból tudják, ezért szokták beküldeni a rókák fejét is, hogy veszett volt, vagy nem. Valószínű a gyanú esetén a karantén, lefejezni nem fogják, de tényleg pár nap, ha régebben is ilyen volt és amúgy nem zavart, akkor nem kell ettől tartanod, vagy évente lehet oltatni is, ahogy már írták.
2015. febr. 7. 20:09
 7/7 anonim ***** válasza:

100% hogy nem veszett...

https://www.youtube.com/watch?v=1Yt8DHUIwms

Tessek, csak most, csak neked. Terjeszd. Hogy.az.emberek.kicsit.kevesbe.legyenek.tudatlanok.

Amugy, egy macska agreszivitas dolgara is van megoldas, de az egy masik bonyolultabb kerdes-valasz volna. De kezdetnek megteheted, hogy nem maszol bele figyelmeztetes nelkul az aurajaba.

En is harapnak-karmolnak ahogy tudok, ha egy akkora fej jelenne meg mellettem ebredeskor, ami nagyobb, mint en. Pedig en meg agressziv sem vagyok...

2015. febr. 7. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!