Veszett a macskám?
Szerintem csak azért mert belemásztál az aurájába...A macska akkor agresszív ha olyat csinálsz ami neki nem tetszik. A veszettségnek több tünete is van, szerintem az hogy a fejre támad csak valami tévhit...
De ha belegondolsz, te is szívesen megpofoznád azt, aki alvás/pihenés közben belemászik a fejedbe :D Hagyd békén amikor Ő nem akarja hogy foglalkozz vele, én se simogatom ha Ő nem akarja, van olyan macska amit lehet nyúzni, van amelyiket nem.
Tehát te ezeket a tüneteket láthatod, ha veszettségre kell gondolnod, de akkor már csak elenéysző napja van hátra.
Ha bővebben érdekel és nem akarod a macskádat betegségekkel felruházni, javaslom olvass utána alaposabban, ne a fejretámadást vedd alapul. Egyébként pedig akkor kapod csak el, ha át tudja harapni a bőröd, ami azért nem gyakori macskáknál, tehát karmolástól nem és ha a harapással ideget ér a vírus, mert csak idegek mentén tud terjedni, de a vérzés nagyon gyakran kimossa, mielőtt elérné az idegeket. Ezen kívül akkor fertőz, ha a nyálmirigyekig eljutott a vírus az ő szervezetében is, de azt szintén észre fogod venni a nyelésre képtelenségből. Kb ugyan azon napon kezd el folyni a nyála, mint amikro fertőzővé válik. Küldjek linkeket is? :)
100% hogy nem veszett...
https://www.youtube.com/watch?v=1Yt8DHUIwms
Tessek, csak most, csak neked. Terjeszd. Hogy.az.emberek.kicsit.kevesbe.legyenek.tudatlanok.
Amugy, egy macska agreszivitas dolgara is van megoldas, de az egy masik bonyolultabb kerdes-valasz volna. De kezdetnek megteheted, hogy nem maszol bele figyelmeztetes nelkul az aurajaba.
En is harapnak-karmolnak ahogy tudok, ha egy akkora fej jelenne meg mellettem ebredeskor, ami nagyobb, mint en. Pedig en meg agressziv sem vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!