Kiscicáink lesznek. Kerti nősténymacskámnak kell-e valami emberi segítség a szüléshez? A szokásos vackán fog szülni, vagy elbújik és kereshetjük?
Milyen kölykökről nem gondoskodott ivartalanítás után?
Minden normális orvos az ivartalanítást tanácsolná, mivel mindenki tudja, hogy ennyi szaporulattal nem lehet mit kezdeni. Komplikáció nem csak a műtétnél léphet fel, hanem ellésnél is.
De, hogy a kérdésre is válaszoljak, igen, könnyen elkézlhető, hogy emberi segítségre lesz szüksége a macskának. És elhiheted nem egy felemelő élmény egy 10 órán át vajúdó macskának segíteni és vagy 5 kölyköt ellátni közvetlen megszületés után, aztán esetleg cumiztatni őket, ha az anya szoptatni se tud. Utána jön a cirkusz a gazdikeresésénél, mert ha normális helyre akarod adni őket az nem olyan egyszerű.
Macskáéknál minden lehetséges! a mi cicánk is két heti szoptatás után újra tüzelt és tojt a kiscicákra.kiszökött
és újra párzott.nagyon megijedtem, hogy mit kezdek egy alom kiscicával, ha nem gondozza őket. felhívtam az állatorvost és bizony az ivartalanítást javasolta.megvolt a műtét, a cica lenyugodott és varott hassal szoptatta a kicsinyeit. fel is nevelte őket rendesen.
csak azért írtam le, mert ilyen is előfordulhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!