Milyen fajta macska illene hozzám?
Segítsetek! Milyen fajta macska illene hozzám. Elmondom néhány tulajdonságot:
- szeretem azokat a macskákat amiket lehet simogatni ölbevenni amikor csak akarja
- lány vagyok
- 12 éves vagyok
- városban lakom
- ezért szoba macska kéne
- rövidszőrű legyen
- fajtiszta legyen
Ui: bocsi a helyesírási hibákért
és kérek segítsetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ha nyugodt, bármikor simogatható cicára vágysz, akkor a kölyökcica szóba sem jöhet. A menhelyeken rengeteg fajtiszta cica van, akiket azért nem fogadnak örökbe, mert már nem kölykök. Szerintem közülük kéne választanod. Sőt, az ottani gondozók be is tudnak számolni a jelleméről, így nem "zsákbamacskát" kapsz.
A menhelyi cicák további előnyei, hogy nem kell fizetni értük és örökbe fogadásukkal megmentesz egy kis életet :)
Ha tenyésztőtől akarsz fajtiszta cicát venni, az jobb esetben 60, rosszabb esetben 80-100 ezer forint körül kezdődik! A hivatalos tenyésztők ennél alacsonyabb áron nem árulnak cicát. Sőt, a fajtiszta cicákra (ha tenyésztőtől veszed), akkor lehet, hogy akár hónapokat is kell várni! Szóval gondold meg, hogy a nyakadba akarsz -e venni egy ekkora 15-20 évre szóló felelősséget, mert egy macskát nem vihetsz vissza, hogy hát ez nem illik hozzám, ezért nem kell.
Bármikor (még általában kölyökkorában is) simogatható, dögönyözhető fajtiszta cica a ragdoll. Ezzel a listád szerint viszont az a baj, hogy hosszú szőrű. Bár szerintem érdemes utána nézned ennek a fajtának, mert nagyon-nagyon aranyos!
És egy cica gondozása, egyészségének megőrzése, ivartalaníttatása komoly összegeket emészhet fel, úgyhogy először a szüleiddel kellene erről beszélned.
Remélem megtalálod előbb utóbb álmaid cicáját XD
Sok sikert hozzá!
Kisállatkereskedésből soha ne vegyél macskát!!!
A brit rövidszőrűt csak ajánlani tudom!
Miért nem jó a házicica?
Válassz egy kicsi, kb. 2 hónapos cicát ismerős család almából, ahol egészen kicsi kortól fogdossák a kölyköket. Ez azért fontos, mert kell, hogy megszokja az ember állandó közelségét. Amint megeszi a macskakaját, el kell hozni, és gyakran fölemelni, ölbe fektetni, hogy ne sűrűn legyen egyedül, hanem tanulja meg, hogy emberek közt van. Fektess sok energiát bele, hogy magadhoz szoktasd. Úgy tanítsd, hogy alomba pipsizzen, és ivartalaníttasd, mikor megfelelő korú.
Igaz, hogy egy kismacskával sokat kell törődni, de ha ügyes vagy, tökéletes szobacicát kaphatsz.
A fajmacska nem olyan, mint egy fajtatiszta kutya, amit funkcionálisan lehet alakítani. A macska csak macska, nem használhatod sem vadászatra, sem vízimentésre, és apportírozni sem akar majd. A házicica van olyan jó, mint a fajmacska.
Házi cica. UIgyanolyan aranyosak mint a fajtatiszta társai. Találsz belőlük némelyik ugyanolyan szép vagy tipusos.
12 évesen tenyésztő nem ad neked cicát, kellenek hozzá a szüleid, a másik hogy nekik speciális tápok kellenek amik nem olcsók (1500Ft/400 gram kb.)
A másik a fajtatiszta cick 70-80 ezernél kezdődnek nem biztos hogy szüleid örülnének neki. Elsőre jó lesz egy házi is, menhelyről, vagy interneten is találhatsz sokat.
A faj(ta)tisztaság miért fontos? Kiállításra akarod vinni? Mert ha nem, csak fel akarsz vele vágni a barátaidnak, akkor tök fölösleges. "Kéz alól", törzskönyv nélkül már pár ezer forintért kaphatsz egy cicát (néha ingyen is), 10-20 között már kapsz egy sziámit ami nagyon szép és bújós fajta, igaz kicsit hangos és eleven, de imádja a simogatást és folyton a sarkadban van. Így is lesznek a cicával költségek, úgy mint:
- almostál és macskaalom, ehhez egy kis lapát amivel ki tudod szedni a pisit, kakit
- etető és itatóedény
- cicakaja (a házi maradék NEM jó)
- első orvosi vizsgálat és oltások költsége (ezt meg KELL kapja a cica)
- ivartalanítás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!