Benti cica vagy kinti cica? Érvek ellenük, mellettük?!
én mind2 mellett szavazok egyaránt.
egyrészt azért, mert ha kint van, veszélynek van kitéve (autó, más állatok)
viszont(!) ha bent van, akkor nagyon büdös lehet tőle. (tapasztalat)
Hát az az igazság, hogy nekünk a cicánk 3 évig volt bent, de amikor már ivarérett lett nagyon erős volt a pisijének a szaga! És sokszor mindent összepisilt és iszonyatos szag terjengett a házban! Meg mikor már nagyobb volt egyre nehezebben lehetett bent tartani!
Ha kint tartottuk a cicát akkor meg legtöbbször a szomszéd kutyák megölték!
Úgyhogy most úgy van, hogy bent van a kajája meg napközbe ha akar bent alszik, de este kimegy és wc-ni is kimegy! Szerencsére így még nem volt vele baj! És már megvan egy pár éve!
Szerintem is úgy jó szocializálni a cicát, hogy mindkét helyzetet tudja kezelni. Pl. ha nem vagyunk otthon, akkor legyen el kint is, találja meg a helyét, foglalja le magát, ne sodorja magát veszélybe - ehhez kell kinti tapasztalat.
A bentiekkel az emberekhez való szoktatás és szocializáció miatt van szükség. Felfogja, hogy az az emberé, oda nem piszkolunk, ezután amúgy más zárt helyekre sem fog a macska piszkolni, hozzánk és a napi rutinjainkhoz is hozzánkszokik. Tud benn viselkedni, megtanulja, hova nem mehet, hova igen, így ha olyan szitu van, hogy benn kell lennie (extrém időjárás, vagy bármi), akkor ott sincs baj.
Lényegében talpraesett macska lesz az ilyen, aki egyik világtól sincs elidegenedve. Ha nem szocializáljuk magunkhoz a lakásban, akkor kinti elvadult macska lehet belőle, ha csak benn van, akkor a kinti világban lesz veszélyben.
A mi macskáink mind úgy éltek/élnek, hogy a nap bizonyos részét (meghatározott időintervallumot) benn töltenek velünk, egyébként kinn alszanak. Plusz mikor akarnak kimenni, akkor kimennek. Van lehetőségük az átjárásra a két "világ" közt.
Egyik tértől sem egészséges megfosztani a cicát szerintem.
Feltétlenül benti cica párti vagyok.
Három gyönyörű, fiatal macskámat ütötte el kocsi, mert országút mellett lakom, és az elvesztésük nagyon megviselt. Egyet a szomszéd, tüzelő szukához érkező kutyák téptek szét, na, egy széttépett kis macska maradványainak látványát sem kívánom senkinek.
A jelenlegi cicám benti, hamuba pipil, ivartalanított, így szaga sincs, és a kalandvágyát a szekrények tetején ugrálva éli ki.
Nekem beszélhetnek, hogy megfosztom a macskámat mi mindentől azzal, hogy bent tárolom, de amíg így megkímélem az életét, addig így van jól.
(A bezért macska élethossza lehet a kinti macska életének háromszorosa is, jegyzem meg kiegészítésképpen.)
tudom, önző vagyok, de én nem szeretem, ha a cicám eljárkál mindenfelé. macskát csak lakásban tartanék legszívesebben, de pici lakásban nincs szívem bent tartani, kiengedem a kertbe.
szóval szerintem bent legyen a cica...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!