Nekünk is szokott hozni a cicánk egereket, madarakat. Sokszor még élve és csak játszik vele, olyankor elveszem tőle, főleg a kismadarakat és elengedem őket.
2010. febr. 5. 15:02
2/14 anonim válasza:
Hajjaj!! Nekünk a lábtörlőre vannak mindig helyezve a zsákmányok, egér, patkány, madarak miegyéb... De arra is volt példa hogy felhozta a döglött egeret a tetőtérbe ahol alszom és az ágyamba pottyantotta. Annyira büszkék magukra hogy mindig meg kell mutatni a zsákmányt.:)
2010. febr. 5. 15:02
3/14 anonim válasza:
Igen, ez a háziasított, egyébként nem sokat egerésző cicával is megesik. Fel-feltör belőlük a vadászösztön és ezért teszik. Az meg, hogy odateszik a teraszra ajándékként, ártatlan ösztönös gesztusuk, amiért semmiképp sem szabad megszidni. Most hirtelen próbáltam rákeresni, hogy miért is van ez, olvastam már róla, de elfelejtettem.
Valami olyasmi volt talán, hogy büszkélkedni szeretne vele... Semmiképp nem kell érte szidni, el kell takarítani az egeret és kész.
Erre a jelenségre meg rá lehet keresni macskás lapokon, az biztos
2010. febr. 5. 15:05
4/14 anonim válasza:
Még jó hogy ,ez a dolga, és viszi neked a zsákmányt! Tök édik nem?
2010. febr. 5. 15:07
5/14 anonim válasza:
Nem büszkélkedni szeretne vele hanem mint a legközelebbi hozzátartozójának ajándékot hoz, így fejezi ki a ragaszkodását.Meg kell dícsérni simogatva visszadni neki majd megeszi ő.
2010. febr. 5. 15:09
6/14 anonim válasza:
igen. mi azt szoktuk mondani, hogy adunk nekik kaját, és viszonzásul ők is hoznak nekünk. :)
de ha a hozott állatka még él, az másnapra belepusztul a karmolásba. a cica mikor nyalogatja a körmeit , a nyálában lévő kórokozók itt megtelepednek, bejutnak karmoláskor a zsákmány sebébe, és menthetetlen a cica áldozata.
biztos karmolt meg cica. ugye, nehezebben gyógyul mint egy hasonló egyéb sérülés?
2010. febr. 5. 15:10
7/14 anonim válasza:
Neked hozza ajándékba, ezzel fejezi ki, mennyire szeret. Legyél büszke rá, simogasd meg érte. :)
Én is kapok kb. két-három havonta egérkét a küszöbre :)
2010. febr. 5. 15:12
8/14 anonim válasza:
Enyém -amikor még megvolt:( -, az ajtó elé hozott néha 1-1 verebet. Egerészni sosem láttam.
2010. febr. 5. 15:14
9/14 anonim válasza:
15:09-nek és 15:12-nek van igaza, ajándék. Ő nem vehet parfümöt neked, meg nyakláncot, meg virágot, meg csokit, hát hoz egeret, Sosem kell rá haragudni.
2010. febr. 5. 15:16
10/14 anonim válasza:
A miénk is odahozza a zsákmányt egeret,galambot,volt már béka is
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!