Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Neostomosan jó a macska bolhára?

Neostomosan jó a macska bolhára?

Figyelt kérdés
Benti a macskám, mindig kapott a nyakára cseppet, mert másra allergiás, a nyakörvtől kihullik a szőre! viszont ahol lakom, csak ilyen nagyon olcsó fajta spot ont lehet kapni. mindig azt láttam, hogy csak vakaródzik és nem hagyja abba, de bolhát benne sosem láttam! vettem neki hó elején egy frontline-t, azután láthatóan kihullottak belőle a dögök,és a viszketést is alább hagyta, egy darabig.most újra kezdte, pedig alig 15 napja van rajta. hiába porszívózok, hipózok, ugyan úgy ugrálnak rajtam a dögök! kérdésem, van egy neostomosan-om, ha felhígítom és befújom vele a lakást, akkor a macskámnak árt e? vagy meddig kell hatni hagyni, hogy utána fel lehessen takarítani és bejöhessen?Világ életében benti macsek volt, nem tudom kirakni az udvarra...falra lehet fújni? segítsetek kérlek!

2014. dec. 15. 20:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
2014. dec. 15. 20:48
 2/13 anonim ***** válasza:

Mikor a kutyánkat elhoztuk az állatmenhelyről több bolha volt rajta, mint ahány száll szőre, és természetesen ránk is jutott belőle. Az ágyam is teli lett bolhákkal. Én a Biokill-t vettem, befújtam vele az egész lakást, még az ágyat is. Gond nélkül kipucolta a kellemetlen bolhákat.

Melegvérű állatokra hatástalan, viszont a belőlük táplálkozókat kiirtja. Többször kell használni, mert sajnos a bolhapetékből még ezután is kikelhetnek azok a kártevők, de szerintem megéri.

[link]

2014. dec. 15. 20:58
 3/13 A kérdező kommentje:
én ezt értem, de a kérdésemre választ nem kaptam még, egyébként az új rendelet szerint macskára mérgező, tehát nem a macskát akarom lemosni vele, van rajta spot on, én a szobámat akarom fertőtleníteni, csak nem tudom hogy kell! vagy lehet e, és ha lehet bepermetezhetem e a falat és utána le kell e mosni, vagy felmoshatok e vele és azután tiszta vízzel is fel kell?utána a macskám bejöhet a helyére?
2014. dec. 15. 20:59
 4/13 A kérdező kommentje:
nekem sajnos csak ez van itthon, és nem is lehet mást kapni, a városba meg nem hiszem, hogy be tudok mostanság utazni
2014. dec. 15. 21:01
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Felmoshatsz és permetezhetsz. ha megszárad, nem árt a macseknak. Nem szabad a szert lemosni. Akkor hat, ha hagyod bárhol megszáradni. Hetente egyszer ismételd legalább 3x.
2014. dec. 15. 21:16
 6/13 A kérdező kommentje:
köszönöm, a bekevert ampulla meddig áll el?
2014. dec. 15. 21:21
 7/13 anonim ***** válasza:

Én csak azért ajánlottam, mert a macskára és szerintem rád is veszélyes, de ha te ragaszkodsz hozzá. Én ajánlottam egy humánusabb, egyszerűbb megoldást, ezt a szert inkább az ólak kártevőmentesítésére használják, és elképzelhető, hogy száradás után olyan anyagok kerülnek a levegőbe amik rád is és a macskára is veszélyesek. Rá fokozottabban, mert ha rászáll a por a szőrére azt lenyalja, és akár meg is mérgezheti. De a te döntésed. Remélem nem lesz semmi bajotok a használat után.

"Az elkészített oldat 24 órán belül felhasználandó! A megmaradó oldatot ártalmatlanítás nélkül élővizekbe juttatni tilos. Ártalmatlanítása literenként 1 dkg oltott mésszel 48 órán keresztül történhet." Olvasd el a használati utasítást és pontosan tartsd be. A védőfelszerelésről is gondoskodj, mert nagyon kellemetlen lehet, ha olyan helyre kerül ahová nem kellene.

2014. dec. 15. 21:42
 8/13 A kérdező kommentje:
felhívom holnap az orvost mindenképpen
2014. dec. 15. 22:00
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Én kullancs ellen használom tavasztól őszig. Permetezem vele a kutyát, amikor gázos helyen járunk. nem öntöm ki, amikor egyszer használtam. Az illata később is teljesen ugyanolyan. Olyan permetezőben tartom, ami nem átlátszó. használaton kívül hűvös, sötét helyre rakom.
2014. dec. 15. 22:00
 10/13 A kérdező kommentje:
kutyára tudom, hogy lehet, de macskára azt írja, hogy mérgező
2014. dec. 15. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!