Miért nem engedi egy 1 éves cica, hogy ölbe vegyük és simogassuk? Nem szeret bennünket? A testvére engedi sőt szereti.
lehet volt valamilyen rossz élménye.
a mi cicánk se szerette ha ölbe volt, harapott, karmolt, de én akkor is felvettem simogattam gyöntöltem. amikor leraktam már menekült is. de szép lassan megtanulta, hogy nem fáj ha felveszem, persze így is harap néha de ha lerakom akkor ott marad és néz.
vedd fel simogasd és ha menni akar menjen, mindig kicsit tovább próbáld magadnál tartani, persze ne erőszakosan mert az megint csak félelmet kelt.
Az enyém sem engedte. Felkaptam, egy másodperc múlva jelezte, hogy nem jó neki. Rögtön leengedtem. Naponta többet engedett. Ma már szinte letehetetlen.
Azt nem írtad, hogy ha nem veszed fel akkor meg tudod-e simogatni. Ha azt nem hagyja akkor először azt szokja meg, a felvételt ne erőltesd.
A macskák egyediek, nem mindegyik bújós ölbecica. Ha nem szereti, hogy ölbe veszitek, simogassátok a földön! Ha néha mégis ölbe veszitek, engedjétek, ha menni akar! Ha túlzottan erőltetitek, csak azt éritek el, hogy ne bízzon bennetek és a közeletekbe se akarjon menni.
Az én macskáim sem szeretik, ha felkapdossák őket, leginkább a földről lehet foglalkozni velük csak. Egy kivétel van: ha ők akarnak az ölembe ülni. Akkor viszont lerakni nem lehet őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!