A macskám agresszív, nem engedi hogy simogassuk. Miért?
Kis kölyökmacska, 2 hónapos, nagyon virgonc, rengeteg rohangál, folyton vadászik mindenre, a kezünkre és a lábunkra is. Ha meg akarjuk simogatni, rögtön hanyatt vágja magát és mintha játszana-támadna a mancsaival. A simogatást alig tűri ha ölbe vesszük is. Gyakran próbálkozik harapással is, ha nagyon durva rászólunk erélyesebben, de olyankor meg elrohan. Azért csinálja mert eleinte lassan húzgáltam a kezemet a padlón és játékból rátámadt? Van hogy odajön, dorombol, dörgölődzik, de amikor simogatnánk ellenségesen viselkedik, bár dorombol tovább...
Esetleg vmi ötlet hogyan lehet szelídebb, nyugodtabb, kedvesebb?
Milyen cicátok van?Lakásban vagy kertesházba laktok?Nekünk török angóra cicánk van,és ugyanezt csinálja..hiperaktív kis diló macskosz :)
Szerintem majd kinövi,olvastam vhol hogy most bennük van nagyon ez a vadászösztön,majd 3 hónapos korában leszokik róla. 😃 Sok sikert a cicatartáshoz!;)
Ennyi idős korban az lenne a fura, ha nem csinálná. Idővel "kinövi", de addig rajtatok tanul "vadászni". Ha megtámadja a kezeteket, akkor nem kell mozdulni, nyugodtan ki kell várni, amíg abbahagyja. Hamar megunja és más játék után néz.
Vegyél, vagy fabrikálj neki játékokat, hogy azok kössék le a figyelmét. Amikor látod, hogy elfáradt, akkor próbáld simogatni. Etetésnél én sosem hagyom ki, hogy a macskáimat megsimogassam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!