Hogyan kell alomra szoktatni a macskákat?
Kaptunk 2 tesó cicát, hogy mennyi idősek azt nem tudom. nem olyan nagyok de nem is kicsit, enni-inni már tudnak, mennek minden felé felfedezni.
De hogyan kéne alomra szoktatni őket?
Háát, a cica szeret puhába pisilni-kakilni. Én csak kitettem az almot, megfogtam a macskát, beletettem. nézegette, szagolgatta, aztán kiment belőle. Eztz elismételtem, meg a mancsával kaparó mozdulatot tettem az alomba. Nem sokkal később belement és belepisilt.
Amúgy, ha máshova potyogtat, szedj össze egy kis kakit és tedd bele, de úgy, hogy lássa a macsek, majd tedd bele a macskát is mellé, kapard be az alomba a kakit. Le fog esni neki előbb-utóbb.
Közben persze, ha máshova is pisil-kakil, akkor ott azonnal felszedés-alomba tétel és a tetthely fertőtlenítése és, lehetőleg valami citromos cucc helyi alkalmazása (gyűlölik a citrusfélék szagát).
Hogy mennyi idő után használja az almot, változó, tapasztalataim szerint pár óra-pár nap közti idő kell hozzá.
Ha lehet, legyen 2 alomtálca,( Igaz, nekünk nincs kettő, de napközben udvaron intézi a dolgát, csak este, ha bejön aludni, akkor almozik)... illetve, naagy méretű legyen a cucc. Nekem pl a rendes, állatbolti alomba nem tud kakilni, hiába 5 hónapos, mert beáll a közepére és kilóg a feneke.. :D
Így vettem egy nagy műanyagládát, olyat, amit szüretekkor használnak, és olyan 7-8 centi magasságban elvágattam. Nálunk az az alom:D Nem túl szép, de praktikus. Ha ez épp mosásban van, akkor használjuk a rendes almot, de ott a kilógó fenék okozta balesetek a mai napig előfordulnak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!