Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A német juhászt rá lehet...

A német juhászt rá lehet szoktatni, hogy ne bántsa a macskákat? Még kicsi.

Figyelt kérdés
Van két macskánk és áprilisban hozunk egy kölyök német juhászt.
2010. febr. 16. 17:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, a macskákat kell majd figyelni, ne bántsák a kiskutyát:))

Nem kell erőltetni az ismerkedést, viszont irányítani lehet majd , hogy mit szabad, mit nem.Nagyban függ majd a dolog, hogy miként fog a kiskutya, és miként a cicák reagálni egymásra. Ezt előre nem lehet megmondani. Az én cicám 3 nj-t nevelt fel:))

2010. febr. 16. 18:12
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A kutya mivel kicsi biztos, hogy nem bántaná a macskát. De lehet a macskának van már negatív tapasztalata a kutyákkal kapcsolatosan így fél tőle, támadja. Szóval ez nem csak a kutyán de a macskán is múlik. Ne eröltesd az ismerkedést. Majd ők egymáshoz szoknak ha akarnak. Ha nem akkor úgy sem tudsz mit tenni.
2010. febr. 16. 18:19
 3/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm!
2010. febr. 16. 18:55
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

teljesen igaza van az elsőnek. Én is inkább a kiskutyáért aggódnék :-)

Azt vedd figyelembe, hogy a macskák előbb voltak ott és, ha nem szorulnak háttérbe akkor nem akarják megvédeni a mundér becsületét. Magyarul vásárold meg őket! Imádom a macskákat (is), nagyon jól imserem őket. Lefizethetők, lehet velük üzletet kötni.

Másrészről természetesen a német juhász megtanítható rá.

Az a módszer, hogy ha nagyon agresszívan viselkedne a macskákkal rá kell szólni hangosan. Ha abba hagyja akkor azonnal meg kell jutalmazni.Egy jó nagy gazdi öleléssel, és jutalom falattal. Azt kell összekötnie, ha ő nem bántja a macskákat akkor a gazdija örül neki és még meg is jutalmazza.

Ha büntetést kap ilyenkor, akkor az jön le neki, hogy a macskák miatt kap.

2010. febr. 16. 19:01
 5/8 anonim ***** válasza:
Szia! Ez a kutya személyiségétől is függ. Vannak olyan kutyák, akikkel bármit teszel nem viselnek el egy macskát se. Amikor én elhoztam a német juhászomat direkt úgy csináltam, hogy legyen egy fiatal cica is a háznál. Miután összeszoktak olyanok lettek mint a testvérek. Szerintem ez pont olyan mint az embereknél mindkét fél szimpátiája kell. Ha a macskáid éltek már együtt kutyával és el is viselték egymást, akkor szerintem nem lesz gond. Szóval sok sikert!
2010. febr. 16. 19:03
 6/8 anonim ***** válasza:
Első pár találkozásnál ne hagyd hogy a macska lecsapja, vagy elszaladjon a kutya elől, olvastam valahol ez fontos, ha nem rohangál el a macska a kutya elől akkor nem lesz baj később. Nekem fordítva volt az 1 éves buldogom mellé jött egy cica, most egy tálból esznek bent a házban. legyél türelmes, szépen fokozatosan össze lehet szoktatni őket, minden nap egyre többet, de vigyázz a kutyulira mert csoda nagy fülest lecsap neki a macska ha nem vigyáz. Kutyád még úgyis szeles lesz sztem, úgyhogy eleinte ölben vidd a macskákhoz had szaglászák egymást.
2010. febr. 16. 20:20
 7/8 anonim ***** válasza:

nálunk is németjuhász kutya van,és hozzászokott a macskánkhoz,

3honaposan került hozzánk,a macska meg 3 éves,azota nagyon jol megvannak,bár mi cicánk vad egy kicsit,mert engem is megharap,de nem bántja a kutyusunk,

megszokják egymást,csak a macskára kell figyelni néha,mert állandoan megpofozza,nehogy belekapjon a szemébe,

nekem ez a tapasztalatom,figyelj mind2öre

sok szerencsét

2010. febr. 17. 10:15
 8/8 anonim ***** válasza:

Nálunk is van macsek a németjuhászhoz, és mikor még kicsik voltak a kutya élve elásta a macskát :P (Nem voltunk otthon)

De lassna már mindkettő állat 2 éves lesz és elviselik egymást , együtt játszanak és a macsaka a kutyán alszik :)

)Odakell figyelni rájuk és nemlessz gond.

2010. febr. 17. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!