Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Nagyon barátságtalan a cicám!...

Nagyon barátságtalan a cicám! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van egy 2 éves nőstény cicám. Már amikor idekerült hozzánk, akkor sem fogadta el a többi állatot, se macskát (akár nagy, akár kicsi volt), se a kiskutyát, pedig mindkettőhöz szoktattuk. Mindentől elszigeteli magát. A kutyánk azóta már felnőtt, és míg a másik macskát tolerálja, az enyémmel utálják egymást. Ez miatt nagyon ritkán merészkedik elő a cicám, és félek, hogy ez még rosszabb lesz, hiszen most egy másik kutyánk is lett. Nagyon félek, mert ő csau-csau, és mivel már volt ilyen fajta kutyánk, tudom, hogy még az is előfordulhat, hogy ha az felnő, elkapja és megöli. Ráadásul szeptemberben elkerültem kollégiumba, így keveset vagyok itthon, és nem tudok annyit foglalkozni vele. Mit javasoltok? Nagyon félek, hogy elszokik majd tőlünk, hiszen most is alig jön elő!
2010. jan. 19. 19:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nekünk mindigis voltak macskáink, a kutya mindig is szerette őket.

Egyik alomból 2-t tartottunk meg, mind a kettő nálunk nőtt fel. Egyik a kutya ölében alszik, a másik annyira félt, hogy elköltözött.

2010. jan. 20. 02:07
 12/13 anonim ***** válasza:

Én is azt tudom tanácsolni, h legalább egy ideig inkább legyen bent, főleg amikor otthon vagy, ott legyen a helye stb., így aztán jobban hozzád tud szokni, jobban kötődik majd hozzád.Lehetséges, h féltékeny a többi állatra, ilyen előfordulhat, de ha pl. látja, h bejöhet, és sokat foglalkozol vele, akkor szerintem biztos, h megszűnik ez a félénkség.Esetleg jó lenne elvinni egy orvoshoz is, hátha vmi betegsége van, ami ugyan külsőleg nem látszik, de mégis megviseli, ez is okozhatja az ilyesfajta viselkedést. Sok sikert! Üdv!

========================

@ admin/moderátor :

Sztem a 38%-os válaszadó, aki az elején végigspammelte a kérdést nem 100as és sértegeti,zaklatja a felhasználókat, sztem ilyesvalakinek nincs keresnivalója az oldalon, persze ezt nem én döntöm el, csak a véleményem:)

2010. jan. 20. 08:25
 13/13 anonim ***** válasza:

Azt mondtad fenn áll a veszélye, hogy ha megnő a kutya, akkor széttépheti.

A cica egyértelműen nem érzi jól magát ott ahol van. Nem gondoltál rá, hogy elajándékozd valakinek?

Te is keveset vagy már otthon, tehát nem sokat foglalkoznak vele.

Ennek a cicának sok törődés, szeretet kéne éppen. Legalábbis az írásodból úgy jön le.

2010. jan. 20. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!