Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Nagyon barátságtalan a cicám!...

Nagyon barátságtalan a cicám! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van egy 2 éves nőstény cicám. Már amikor idekerült hozzánk, akkor sem fogadta el a többi állatot, se macskát (akár nagy, akár kicsi volt), se a kiskutyát, pedig mindkettőhöz szoktattuk. Mindentől elszigeteli magát. A kutyánk azóta már felnőtt, és míg a másik macskát tolerálja, az enyémmel utálják egymást. Ez miatt nagyon ritkán merészkedik elő a cicám, és félek, hogy ez még rosszabb lesz, hiszen most egy másik kutyánk is lett. Nagyon félek, mert ő csau-csau, és mivel már volt ilyen fajta kutyánk, tudom, hogy még az is előfordulhat, hogy ha az felnő, elkapja és megöli. Ráadásul szeptemberben elkerültem kollégiumba, így keveset vagyok itthon, és nem tudok annyit foglalkozni vele. Mit javasoltok? Nagyon félek, hogy elszokik majd tőlünk, hiszen most is alig jön elő!
2010. jan. 19. 19:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
16%

Szerintem ezzel nem tudsz mit csinálni, nekünk is volt ilyen antiszociális macskánk, ilyen és kész. Embereknél se tudsz mit kezdeni azzal, ha valakinek ilyen a személyisége.

Ja, és nincs olyan, hogy "ez miatt", csúnya és magyartalan; helyesen úgy mondjuk, hogy "emiatt".

2010. jan. 19. 20:08
 2/13 anonim ***** válasza:
48%
A kérdezőnek: nem tudom,mi baja lehet..kiskorában került hozzátok,vagy már idősebben?Mert ha utcáról,vagy másik családtól került,akkor lehet hogy nagyon rosszul bántak vele,azért ilyen.Mióta van nálatok?
2010. jan. 19. 20:09
 3/13 anonim ***** válasza:
Egy kicsit adj több infót. A cica bemehet a házba? Kijárós? Vagy kint alszik? Ivartalanítva van?
2010. jan. 19. 20:11
 4/13 A kérdező kommentje:
2,5 hónaposan került hozzánk, a tesójával együtt, de sajnos az beteg lett és elpusztult. Nincs ivartalanítva, de még nem születtek kiscicái. A házba bejöhet, csakúgy, mint a másik cica (aki később került hozzánk).
2010. jan. 19. 20:16
 5/13 A kérdező kommentje:
Ja, és kint alszik. Mivel kertes házban lakunk. Átmegy a szomszédokhoz, elbújik, stb. Sajnos már amikor a közelben van, akkor is ritkán mutatkozik.
2010. jan. 19. 20:18
 6/13 anonim ***** válasza:
48%
A cicával meg szerintem nem tudsz mit csinálni,esetleg próbáld meg a kutya jelenlétét valami jóval összekötni,pl ha ott van a kutya,akkor a cica kapjon valami finomat.
2010. jan. 19. 20:20
 7/13 anonim ***** válasza:

szóval, ha bemehet, de kint alszik meg kell próbálni beszoktatni. (ha a szülők bele egyeznek). Ott nincs kutya és nyugalmasan tud pihenni.

És csak az egészségügyi sétákra kell kiengedni. Ez az egyik ötletem. A másik, hogy kintre kellene valami olyan búvóhelyet fabrikálni, ami magasan van, fel tud ugrani és csak ő tud bemenni.

Hirtelen ez jutott eszembe.

2010. jan. 19. 20:24
 8/13 anonim válasza:
48%

először vigyél magaddal egy kis macska tápot vagy valamit és kb 1m 2m távolságból dobáld oda neki utána rakd egyre közelebb ezt ismételd meg sokszor h az álalt elfogadjon és tudja h tőled nem kell félnie

ha ez nem jön be akkor nem tudom de nálam működött

ha nagyon elged van belőle akkor rugd seggbe

2010. jan. 19. 20:30
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget!:)
2010. jan. 19. 20:58
 10/13 anonim ***** válasza:

Sajnos nekem is csak az jutott eszembe hogy bent legyen!

Mert mást nem lehet csinálni!

2010. jan. 19. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!