Miamor kérdése:
Ti mennyit költötök havonta a macskátok etetésére? Hogy tudnám olcsóbban kihozni? (22800ftos segélyből élek jelenleg).
Figyelt kérdés
Az enyém naponta fél doboz konzervet(pl Darling) eszik meg-az kb. 120 ft- plusz egy alutasakost(pl Friskies)-az kb.80ft ha akciósan meg tudom venni pl a Tescoban v az Auchanban. Az akkor eddig 200 ft; és męg száraztápot is eszik kb 100gr-ot-az kb.50 ft minimum. Tehát az enyém naponta kb. 250 ft-ot eszik meg; ez havonta (30*250=) 7500 ft!!!!! Egy macska etetése!! Nem durva ez egy kicsit? Vagy kinek mi a véleménye? Sok ez vagy kevés? Ha azt vesszük, h szociális segélyből élek jelenleg(22800ft-ból),akkor mindenképp nagyon sok! Hogy tudnám olcsóbban kihozni a macskám etetését? ÉS az alomról még nemis beszéltem, ami kb. 6csomag kell havonta, az kb 2400.-! Ez össz.min.10ezer ft havonta. Segítő szándékú tippeket várok!2014. szept. 3. 17:47
11/19 anonim válasza:
Én 8 literes szilikonos almot veszek, ezt megfelezem és egy hónapra elég, 2000 Ft az Aldiban. Applaws száraztáppal etetek, 2 kg 3000 Ft, ez másfél hónapig bőven elég (egy hónap akkor 2000-el számolok). Belsőséget is adok neki egy héten egyszer-kétszer az mondjuk 1000 Ft-ból bőven kijön. Alutasakosból 12 darabosat veszek ami épp le van árazva, ebből 2 dobozzal 2000 Ft (egy tasakot eszik egy nap elfelezve reggel és este). Hozzáteszem nagyon nagy kandúr cicám van ivartalanított 6 kg és nincs elhízva, nagyon jó formában van, nincs túl etetve. Tehát ha összeadom: egy hónap 7000 Ft úgy hogy azért a száraztáp prémium minőség és hússal is etetek!
12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vàlaszodat! :) Gondolkodtam és azt hiszem, én is kipróbálom a szilikonos almot, még nem tudom melyik fajtát, de van olyan hogy 1300 ft egy csomag, és állítólag (az van ráírva) egy hónapig elég egy macskának. A száraztápról pedig: a Friskies is úgy van, h ~60 gr kell naponta egy 3-4 kilos macskának,ha semmi mást nem kap mellette.Tehát az enyémnek elég pont egy hónapra az 1.7 kilos kiszerelés,ami akciósan kb 1000 ft. Akkor így már csak 2300 ft-ba lenne nekem a cica. Hát köszönöm a sok-sok jó tippet, asszem így ezt fogom megpróbálni, aztán majd megírom h bevált-e, tudtam-e spórolni! Sziasztok:)
2014. szept. 3. 23:00
13/19 anonim válasza:
Most ez a kérdés csak nekem cseszi fel az agyamat? Drága a 7500 ft? Meg hogy segélyből élsz? Kit érdekel, macskát tartani nem kötelező, ha nem tudod normálisan ellátni nem kell tartani...
Ilyen világot élünk, minden pénzbe kerül, egy állat nem játék, hogy kiteszed a polcra aztán semmi költséged nincs vele.
Látom az ivartalanításon is spóroltál hiszen a macska vemhes... Ha egyet nem tudsz eltartani mit fogsz csinálni még egy alom kismacskával? Inkább nem is akarom tudni.
14/19 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló! Látom picit ideges vagy! Vegyél be 1-2 szem Xanaxot, attól majd kicsit megnyugszol. Szépet Neked! :)
2014. szept. 9. 23:53
15/19 Yldee válasza:
Én ostobaságnak tartom a friskies meg hasonló nevetségesen drága kajákat. Veszek egy tescos 2 kgos száraz tápot, meg vacsorára esznek szaftosat. Azt olyan 3 naponta kell vennem( 1250g os konzerv kutyatáp! 250.-) sokan mondják hogy nem szabad mert az kutyáknak készült. Az a helyzet hogy csak annyiban különbözik a kettő, hogy a cicakaja kicsi falatos, a kutya meg nagy. Sőt évek óta kapják, és imádják. Ha jó cicák voltak azon a héten, akkor kapnak 1-1doboz szardíniát. Viszont ha átállsz a kutyatápra, először keverd olyan táppal amit eddig evett, ne egyből változtass.
16/19 anonim válasza:
Kedves utolsó! A kutyatáp és a macskatáp nem csak az állagában különbözik... Alapvető különbségek vannak az összetételükben, a kutyatáp nem tartalmaz alapvető fontosságú tápanyagokat a macskák számára. Ha valaki csak kutyakajával eteti a macskáját akkor biztosan megrövidíti az életét, ennyit erről...
17/19 anonim válasza:
Első. te tényleg nagyon hülye vagy!!!!!!!!!!
18/19 anonim válasza:
Spar konzerv 115 ft. per nap. ennyi elég. esetleg ha akarod adjál neki ételmaradékot. keverd a tápot főtt rizzsel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!