Ti mennyit költötök havonta a macskátok etetésére? Hogy tudnám olcsóbban kihozni? (22800ftos segélyből élek jelenleg).
Így néz ki az én listám:
Josera Cat Culinesse (2x 2kg-os zsák) = 5380 Ft.
Josera Kitten Minette (a kölyköknek 1x2 kg-os zsák) = 2 790 Ft
Nagyon ritkán konzerv: egy hónapban maximum 1000 Ft
Macskatej: Néha veszek, kb 120 Ft darabja, ezt bele sem számolom.
5 cicám van, ez az adag egy hónapig elég (30-35 nap). Ha ezt összeszámolod 9170 Ft jön ki. Ezenkívül kapnak színhúst és maradékot (nem moslékot!!!) ami ugye ingyen van. Te egy macska etetését oldod meg 7500 Ft-ból én 5-ét (köztük két kölykökét) kevesebből, mint 10 ezer. Pedig a macskáim nem éheznek, sőt. Naponta gondosan kimérem a tápjukat és nem adok nekik fölöslegesen, annyit kapnak amennyire szükségük van. A konzerv víz, így az valóban drága, még a ha a legjobb minőséget is veszed meg belőle. Kár vízre költeni az én macskáim csak ritkán esznek nedvestápot, csak akkor ha a folyadékszükségletüket szeretném pótolni. :)
Most, hogy így kiszámoltam az én egyik macskám kb. 8000 ft (7 kilós, reggel, este eszik tasakosat vagy tálkásat, azt max. 100 ft-ért soktam venni, plusz egy hónapban kb. 2 kiló száraz, de lehet kevesebbet eszik, az kb. majdnem egy ezres kilója), a másik macskám kb. 3000 ft (ő 4 kilós, kisebb testalkatú, csak kb. a szárazat eszi meg, rá is annyit számoltam, mint az előzőre, plusz csak a kiskonzerves pástétomot eszi meg, ami 150 ft hetente egyszer-kétszer).
Szerintem cicádnak vegyél olcsóbb konzervest (vannak 100 ft-ért is), azt oszd el két napra, plusz vannak olcsóbb szárazak is pl: fressnapfban is láttam kb. 400 ft volt egy kiló. Így kiszámolva kb. 2500-ból kijönne. Macskaalomnál is érdemes figyelni az akciókat, akkor venni többet. Legtöbb helyen ilyenkor egy százassal olcsóbb. Én macskáim ketten használnak el 5 kg-os csomaggal.
Azt hiszem azt írtad a másik kérdésednél hogy a cicád kb két kg. Itt az etetési útmutató:
Testsúly g/nap
2 - 3 kg 35 - 55
3 - 4 kg 55 - 75
4 - 5 kg 65 - 85
5 - 7 kg 75 - 115
Ez alapjána a cicádnak 55 g a max. Ezzel majdnem 2 hónapig meglenne oldva az etetése 2 kg-os zsákkal. Egyébként, igen minnél rosszabb a táp annál többet kell belőle adni mert nem táplál megfelelően. Nem fontos, hogy konzervet is kapjon mellé (én nagyon ritkán adok, és amióta ezt eszik a macskáim sokkal szebbek!) a macskák nem emberek, nekik mindegy ha ugyanazt eszik minden nap. :) Egyébbként az enyémek is imádták a konzervet, de szó nélkül átszoktak. Ha nehezen megy a szokatás, eleinte keverd tasakossal aztán hagyd el és csak a táp. Nem szabad sokat adni, bár a legtöbb cica annyit eszik amennyire szüksége van.
Emelett adhatsz a Te ételedből is maradékot nyugodtan! Hidd el sokkal egészségesebb még a kevésbé zsíros és fűszeres étel számukra mint a vizes konzerv, amiben aztán maximum 2 % valdódi hús van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!