Van egy 7 hónapos cicám, (benti) és nem tudom rászoktatni az alom használatára. Miért?
A macskákat nem nagyon kell tanítani, csak egyszer megmutatni. Úgyhogy Neked a következőket javaslom.
1. próbáld meg még, hogy alom helyett pellet-et használsz.Remélhetőleg van kis kiszerelésben.
Vagy szerezz egy kis homokot. Kiscicáknál és betegeknél a homok nem jó, de egy hét hónaposnál már megpróbálhatod. Természetes közegben is a homokba, földbe végzik a dolgukat. Lehet, hogy az alomtál nincs jó helyen. Esetleg túl forgalmas helyen van. A tusolót azért szeretheti, mert
nyugis.
Hirtelenjében ez jutott eszembe. Van alomhoz szoktató spray is, de az nem tudom mennyire hatásos. Nem ismerem
az előzőek folytatásaként :akkor még megpróbálhatod az alomhoz szoktató Sprayt
(fressnapf)Legyen külön alomtálcája a másik cicától(ha nincs)
esetleg próbáld meg még azt, hogy a tusolóba leteszel újságpapírt és rá almot és más almozásra szánt anyagot (homok, forgács) különböző helyekre.
+ egy részen kihagyod. Akkor kiderülhet, hogy a helyhez ragaszkodik-e vagy a porcelán felülethez. Amit nehezen
Utána a másik megoldás, hogy olyan anyaggak kened be a tusolót, ami távol tartja. Alternatívaként ott lesz mellette az alomtálca és kénytelen lesz bele menni.
Nekem is volt egy ilyen macskám, de neki fájtak a lábai és azt a kaparó mozdulatot nem bírta csinálni. Újságpapírokat tettünk az alomtálcába és egy részét levágtuk a tálcának, hogy csak be kelljen sétálnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!