Megszokja a nyakörvet a cica?
Kb. 4 hónapos, kinti cica. Tegnap vettem neki nyakörvet és rátettem (sima nyakörv, nem bolhaírtós). Először fel sem tűnt neki, nem foglalkozott vele. Aztán egyre többet vakarta a nyakát, ahol a nyakörv van. Ha épp lefoglalta magát valamivel, akkor nem törődött a nyakörvvel ha meg unatkozott, akkor megpróbálta rágni és vakarózott is. Most levettem róla, de arra gondoltam, hogy naponta 1-2 órára feltenném rá, hátha megszokja. Azért tenném rá, hogy lássák, nem kóbor macska illetve fényvisszaverős, így a láthatóság miatt is.
Szerintetek megszokja? Apránként hozzá lehet szoktatni? Valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Az enyém 2 óra alatt megszokta. :) Én is kb. 4 hónapos korában tettem rá, és mivel nagyon játékos cica játszani akart vele kezdetben és mindig 2 lábra állt. :D De ha rajta hagyod akkor megfogja szokni hamar. Arra figyelj, hogy a nyakörv ne legyen túl laza, szóval ne tudjon hozzáférni egyáltalán. Viszont túl szoros se lehet, két ujjad férjen be a nyakörv és a cica nyaka közé. Ha nagyon hoszzú nyugodtan levághatod neki a felesleget, de azért hagyj rá bőven, mivel nőni fog, nyilván. :)
A vakarózás ne zavarjon, teljesen normális. Nekem a kutyám vakarózik néha a nyakörvétől és a kullancsnyakörvétől, de mivel nincsen bőrirritáció, ezért csak kényszercselekvés. Először sokat fog vakarózni, utána csak 1-2x egy nap, ami semmiség.
Szuper, nagyon szépen köszönöm! Akkor nem adom fel :)
Arra figyeltem, hogy se túl laza se túl szoros ne legyen. Igen én is olvastam, hogy 2 ujjnak kell beférni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!