Megakar harapni a macskám! Félek tőle már! Rávágjak kettőt, hogy tudja hogy engem nem fog harapni?
Nem bántom az állatokat, de ennek valami baja van!
Simogatom, aztán fogja elmegy arrébb go dolom megunja a simogatást, majd vissza jön, néz rám, nyúlok felé, nyávog, és harapná a kezem!
Elrántom, és menne a kezem után, hogy harapjon bele!
Van mikor leugrik az ölemből, de nem megy el! Fekszik a szék alatt! Majd rá nézek, és elkezd hmmügni, és jönne nekem! El kell mennem, mert a lábamba akar harapni!
És nem hogy menekülne tőlem, vagy menne arrébb, hanem még nekem kell elmennem tőle mert képes jönni utána mint egy támadós kutya!
Rávágjak az orrára? Vagy mivel lehet ilyenkor megnevelni?
Hogy ne fájna??? Tű éles fogai vannak!
Felnőtt kandúr!
A kandúrom nekem is ilyen volt, de ha természetéből adódóan ilyen, egy fejbeverés nem fog segíteni, csak rontani a helyzeten.
Lehet, hogy fél és azért védekezik, mert már máskor is bántottad vagy valami történt vele és ilyenkor a bántástól csak rosszabb lesz.
Próbáld lefárasztani, játszani vele, vagy kesztyűben birkózni vele finoman. Mivel kandúr, a legjobb lenne, ha ivartalanítanád, az segítene a természetén és nem lenne ennyire vad. próbáld kézből etetni, hogy kialakuljon a bizalom köztetek, a te oldaladról is.
Vagasd le a tokeit!
Kiurul majd belole a hormon!
Nem fogja agresziospiralba kergetni magat!
Mindketten boldogok lesztek!
Nalam mondjuk az mukodott eddig mindig, hogy csettintessel kizokkentettem az agresziospiralbol, es magara hagytam.
Amugy, szobamacska? Mert ha felnott, es ivaros kandur, akkor nem meglepo, hogy rengeteg ki nem adott feszultseg van benne, es nem tudja kontrolalni.
Valami durvabb jatekot tudok ajanlani, peldaul sepruvel valo piszkalast, amit nyugodtan tephet.
Tehat, legyen neki valami olyan jateka, amin kielheti az agresziojat.
Mindenesetre, barmi agresziv dolog, mint peldaul a orrara koppintas, csak tovabb noveli benne a feszultseget.
Talan a vizzel valo lespriceles nem, de az meg lehet, felosse teszi, es amiatt lesz feszult.
Vagy tenyleg ivartalanitas. ebben az esetben sokat segithet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!